Booking.com fordobler: Afsætter 30 millioner til at accelerator-programmer indenfor bæredygtige turisme

@sebastian

Booking-giganten har doblet op, så der i 2018 er afsat 30 millioner kroner til at accelerere startups, scaleups og non-profits – i legater på mellem 10.000 og 500.000 euro.

De startede som et lille startup i Amsterdam i 1996. Nu er Booking.com et af verdens største online rejseagenter og e-commerce platforme. Nu har Booking.com udvidet sit innovationsprogram betragteligt, så virksomheden næste år uddeler 30 millioner kroner til startups og nye projekter.

“Ved at identificere, finansiere og vejlede nye opstartsvirksomheder, sociale scaleups og nonprofit-projekter samt nytænkere fra universiteter, regeringer og NGO’er der bringer dem alle sammen, kan vi være med til at gøre en endnu større forskel. Vi kan give mennesker og organisationer mulighed for at gøre en reel forskel ud fra ambitionen om at skabe en sund og bæredygtig fremtid for tusindvis af destinationer over hele verden,” siger Gillian Tans, CEO i Booking.com, i en pressemeddelelse.

Herhjemme har den missionsdrevne leverandør Goodwings, på kort tid skilt sig ud ved at generere brugere og kunder gennem velgørenhed og samarbejde med NGO’er i stedet for markedsføring.

Satsningen for 2018 er opdelt i acceleratorprogrammet for scaleups kaldet ”Booking.com Booster”, det nye ”Booking Booster Labs” for nyere startups og Booking Cares Fund, som er til non-profit projekter.

“De nye programmer er alle blevet udviklet med henblik på at støtte vigtige innovative aktører i forskellige sektorer gennem hele økosystemet for bæredygtig turisme,” siger Gillian Tans, CEO i Booking.com.

Satser på scaleups og nye startups

Til maj får 8-12 scaleups – som har en indtjening op til 1,5 millioner euro – muligheden for at komme på det tre uger lange ”Booking Booster”-forløb hos virksomheden i Amsterdam, hvor de afslutningsvist kan pitche sig til mellem 100-500.000 euro og op til ni måneder med en mentor fra Booking.com.

Samtidig har virksomheden næste år oprettet Booster Labs, som er tiltænkt nyere startups. Det mindre forløb afholdes over en weekend, hvor 10-15 startups deltager og kan vinde legater på 10.000-25.000 euro.

Også millioner til nonprofit

Det største nye legat – på 2 millioner euro – er Booking Cares Fund, som støtter innovatører indenfor nonprofit.

Her er præmissen at projekter skal skabe betydningsfulde, skalerbare forskelle understøttet af data, og de skal kunne frembringe målbare resultater – med legater på 100-250.000 euro på højkant.

Alle legaterne kan ansøges på her.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY