Bootstrappet indtil nu: Aarhusiansk e-læringsplatform rejser massiv serie a-runde

Rasmus Holst, CEO i LMS365.
Under pandemien voksede de massivt. Nu har Aarhus-startuppet LMS365 rejst 137 mio. kr. i en Serie a-runde og sat kursen mod at blive den næste danske unicorn.

E-læring har medvind på cykelstierne i disse år. Det mærker særligt den aarhusianske læringsplatform LMS365, der netop har rejst ca. 135 millioner kroner (20 millioner USD) i vækstkapital for at finansiere en fortsat global ekspansion.

“At rejse en runde af denne størrelse i det nuværende klima er enestående for hele holdet og et bevis på alt det hårde arbejde, der er lagt i at nå hertil”, siger Rasmus Holst, CEO i LMS365.

LMS365 er den eneste læringsplatform, der er blevet integreret i Microsoft Teams, Microsoft Viva og Microsoft365. På den måde har den danske virksomhed mødt det globale forretningsbehov, pandemien skabte, omkring at uddanne og udvikle medarbejdere, uanset hvor de befinder sig.

“Denne kapitalindsprøjtning repræsenterer et betydeligt gearskifte for vores virksomhed. Beslutningen fra vores CTO, Freddy Bang, om at bygge videre på Teams i 2016 udløste en fænomenal vækstrejse, og nu er vi klar til næste kapitel,” forklarer Rasmus Holst.

Kapital fra New York

Investeringen blev ledet af New York-baserede Blue Cloud Ventures med deltagelse af Kamet Capital og eksisterende aktionærer.

“Vi er glade for at samarbejde med LMS365 og dets ledelsesteam,” siger Mir Arif, Managing Partner i Blue Cloud Ventures, og fortsætter:

“Vi har fulgt LMS-markedet i lang tid og var imponeret over den Microsoft Teams-native platform, som LMS365 har bygget, og som giver problemfri implementering og brugervenlighed for deres kunder.”

Som en del af finansieringen indtræder Mir Arif og Eric Guardiola fra Blue Cloud Ventures i LMS365’s bestyrelse. Derudover har blandt andre Johan Wedell-Wedellsborg, Erik Stannow samt stifterne af Lagkagehuset også investeret i det aarhusianske startup.

Over en million brugere

E-læringsplatform har i dag over 1 million brugere og beskæftiger cirka 175 mennesker. I 2022 havde virksomheden en annual recurring revenue på 135 millioner kroner (20 mio. USD).

“Vi ser et klart vindue af muligheder på markedet, hvor vi kan accelerere,” siger Henrik Jeberg, Chief Strategy Officer hos LMS365.

Pengene er rejst med det formål at ekspandere produktet yderligere og opkøb af virksomheder med et ultimativ mål om at børsnotere sig og opnå unicornstatus inden for en overskuelig række år.

LMS365 forventer fortsat at vokse geografisk efter en succesfuld udvidelse af markedsadgangen gennem opkøb af distributionspartnere i USA, Tyskland og Australien. Ved at fokusere på tilgrænsende områder sigter LMS365 mod at tilbyde yderligere funktionalitet til kunder og brugere.

“Selv om vi er stolte af vores vækstrater, er Microsoft Teams adoption er også vokset hurtigt, så vi forventer at fortsætte med at investere i vores kernemarked, og vi ser også Microsoft Viva som en klar mulighed,” forklarer Henrik Jeberg.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY