You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Brain+ sikrer sig mere kapital: Vil sætte turbo på vækstrejsen

Kim Baden-Kristensen, stifter og adm. direktør, Brain+.
Brain+ vil udstede nye aktier for et større millionbeløb. 85 procent af kapitalen er allerede sikret fra et konsortium af erfarne investorer.

Lige nu er markedsvilkårene svære for de fleste virksomheder.

Alligevel har det danske sørsnoterede selskab Brain+ fået blåstempling fra investorerne. Virksomheden vil nemlig udstede nye aktier for 15,7 mio. kr., hvoraf de 13,4 mio. kr., svarende til 85 pct., allerede er sikret fra et konsortium af 25 erfarne investorer.

“Vi er vanvittig stolte af den store tillid og opbakning fra investorerne. Vi får nu brændstof til at intensivere vores vækststrategi i en tid, der har været præget af finansiel uro,” fortæller stifter og adm. direktør Kim Baden-Kristensen.

Satser på digital terapi

Brain+ arbejder med digital terapi rettet mod Alzheimers og demens. Cirka 35 lande er lige nu i gang med at implementere CST (terapi indenfor demensbehandling, som Brain+ udvikler digitale overbygninger til). Og det er de markeder, den danske virksomhed går efter.

“Potentialet i Brain+ er ekstraordinært stort, og virksomheden har potentialet til at blive den næste unicorn-virksomhed indenfor DTx, på trods af at værdisætningen er presset ned af den meget høje pris på penge for tiden. Men virksomheder som Brain+, der er i early stage med høj risiko, er altid svære at finansiere – især i tider som nu, hvor investorerne ikke efterspørger risiko. Derfor er vi særligt glade for, at det er lykkes,” siger Søren Jonas Bruun, managing partner i Gemstone Capital, der er finansiel rådgiver i aktieemissionen.

I november 2022 blev Brain+’s første produkt, CST – Therapist Companion, introduceret i Danmark. Produktet er et digitalt redskab til professionelle behandlere til at understøtte CST-gruppeterapi til behandling af Alzheimers og demens.

Vil sætte turbo på væksten

Formålet med aktieemissionen er bl.a. at udvide de kommercielle aktiviteter, lancere nye produkter, skalere salget og nå break-even inden slutningen af 2025.

“I de her tider, hvor der næsten ikke er nogle skibe på vandet, er det flot, at Brain+ kan sejle ud i verden med en stærk finansiel ballast. Brain+ har leveret på alle de punkter, de lovede ved børsnoteringen. Opbakningen er velfortjent, og Brain+ står nu gunstigt i en tid, hvor pengene bestemt ikke sidder løst i markedet,” siger Søren Jonas Bruun, managing partner i Gemstone Capital, der er finansiel rådgiver i aktieemissionen.

Brain+ er stiftet i 2012 og blev børsnoteret på First North den 7. oktober 2021 som det første danske selskab med en såkaldt IPO-unit tilknyttet. Ambitionen er at udvikle Brain+ til at være markedsledende inden for digital terapi til demens og Alzheimer’s med en række produkter og flere strategiske partnerskaber.

Det danske selskab ser et omsætningspotentiale på 100 mio. dollar inden 5-10 år, og sigter efter at træde ind i Storbritannien og USA som de næste markeder efter Tyskland.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY