Danmarks nye forening for tech-iværksættere åbner nu officielt – og det markeres med en række privatfester for stiftere og CEO’s fra startups over hele landet.

Gennem næsten et år har tech-startups egentlig haft sin egen brancheforening i Danmark. Men grundet corona-restriktionerne har Brancheforeningen for Tech Startups (BTS) ikke for alvor kunne fejre sin egen lancering. Men det skal der nu laves om på.

Den 28. maj bliver der holdt fest for den nye organisation i både Aalborg, Aarhus, Odense og København. BTS står for mad og drikke, mens det er foundere rundt omkring i landet, der lægger hus til festen.

”Tanken er, at vi vil samle en masse fede folk og snakke om, hvad der rør sig i miljøet, og hvad der er behov for, at vi kigger på. Derfor skal vi samle alle tech-frontrunners – og vi samler dem på en ny måde, hvor det er en hybrid mellem små communities og online,” siger Esben Gadsbøll, og som er bestyrelsesformand for og medinitiativtager til BTS.

Konkret er det stiftere som Simon Sylvest fra Founders i København, Lisa fra Basecamp i Aalborg, Thomas Visti fra Universal Robots i Odense og en række andre, der hver kommer til at invitere stiftere indenfor til festerne – i alt 350 CEO’s og stiftere fra hele landet.

Andre behov end politik

BTS er startet som et politisk talerør for tech-startups, og derfor vil der også være et fælles oplæg til festen, hvor foreningen fortæller om sit arbejde på nuværende tidspunkt. Det gælder blandt andet forskellige arbejdsgrupper for konkrete problemer i miljøet, men også et nyt fordelsprogram for medlemmer, og hvad BTS ellers kommer til at tilbyde medlemmerne i fremtiden.

”Der er en masse andre behov end politik. Iværksættere har brug for at snakke med andre som har rejst penge, hurtigt skaleret til andre lande eller måske begået fejl, som andre ikke behøver at gentage. De samtaler håber vi, at festerne kan være med til at fremme,” siger Esben Gadsbøll.

For hele landet

Mens de mange, små privatfester var en nødvendighed for at overholde corona-restriktionerne, spiller de også en anden rolle for BTS. Foreningen vil nemlig være for hele Danmark, og derfor er det også vigtigt, at festen ikke bare holdes i København.

”Det er så fedt at kunne samle hele Danmark. Der er så mange gode founders udenfor København, og det er vigtigt, at alle iværksættere i hele landet har de bedst rammer og netværk for at kunne få succes.” siger Esben Gadsbøll.

Festerne er forbeholdt medlemmer samt særligt inviterede. Man kan gennem kontaktformular her tilkendegive, hvis man ønsker at deltage.

Læs mere om BTS og foreningens mærkesager her: https://www.techstartup.dk/