En gruppe business angels har sammen med Vækstfonden skudt 14 millioner kroner i en fond, som giver startup-fabrikken Brand New Ventures mulighed for at spytte nye startups ud i højere tempo.

Det er bare et år siden, at den kendte serieiværksætter Werner Valeur åbnede dørene til sin nye startup-fabrik kaldet ’Brand New Ventures’. Sammen med de to øvrige partnere, Joakim Warnøe og Rasmus Sindberg, var ambitionen at blive affyringsrampe for en ny generation af startups, som får adgang til partnernes arbejdskraft og en smule kapital.

Læs også: Valeur og Warnøe lancerer startupfabrik: Første virksomhedssalg skal ske indenfor tre år

Siden har ’Brand New Ventures’ fået 8 startups i porteføljen. Og med frisk kapital fra en række engel-investorer har startupfabrikken netop fået en fond med 13 millioner kroner i ryggen, som skal øge tempoet og størrelsen på investeringerne.

”Indtil nu har vi haft lidt penge at skyde ind, men det har været 50-100.000 kroner per case. I forlængelse af denne kapitalrunde kan vi nu gå op til én million – og vi kommer til at starte eller gå ind i et nyt startup hver måned de næste 20 måneder,” siger Werner Valeur.

Nye startups på 100 dage

De nye investorer har ikke bare investeret i porteføljen af virksomheder, men også hele det framework, som Brand New Ventures har skabt og forfinet, hvor der ud fra ideén bliver samlet et team og skaleret mod et exit i sidste ende.

”Det har jeg gjort fem gange nu. Hvis man hopper med mig i et selskab, er der større sandsynlighed for at nå til et succesfuldt exit. Jeg ved, hvad der skal til, og jeg kan også hurtigt se, når det ikke bliver til noget,” siger Werner Valeur.

Selv har serieiværksætteren været involveret i 20 selskaber. Enkelte er lukket igen uden at blive en succes, mens fem er endt i salg – blandt andet regnskabsprogrammet Billy og senest Salary. Og sammen med de øvrige partneres ekspertise skal den erfaring nu bruges til at skabe et nyt startup om måneden, som skal gå fra ingenting til lancering på 100 dage.

Læs også: Lønsystemet Salary solgt til dansk fintech-komet

“Jeg skal ikke bare starte ét succesfuldt selskab om året. Jeg kan med resten af Brand New Ventures starte et nyt selskab om måneden, hvor vi både kaster en masse vilde idéer op og udvælger de bedste. Og vi satser på, at halvdelen af ideerne bliver nogle, vi køber os ind i, mens resten er nogle, vi selv er med til at starte op,” siger Werner Valeur og peger på portefølje-selskabet WeRug som et eksempel på det sidste; ideen blev født i Brand New Ventures og alt fra brand og navn til webshop og strategiplan blev opbygget på 100 dage.

Gør det, de er bedst til

Det er efterhånden et fortærsket mantra i startupland, at idéen sjældent er noget værd. Men det vil Werner Valuer gerne udfordre:

”Man siger, at ideen er ingen penge værd, men det er den i de rette hænder: Og de rette hænder er i Brand New ventures, for der griber vi ideen,” siger han.

Han mener, at opskriften på et succesfuld startup hedder stærk idé + eksekvering + dygtigt team. Og med medstifterne Joakim Warnøe (som er dataekspert og har rejst over 350 millioner i kapital) og Rasmus Sindberg (som operationelt har gennemført over én million salg til forbrugere i hele Norden) har startup-fabrikken alle ingredienserne.

”Det handler om at finde ud af, hvad du er rigtig god til, og så gøre det, i stedet for at prøve at blive god til det, du ikke kan. Det er ikke os, der driver en forretning til 20 år frem mod et mega-salg. Det vi er gode til at bygge et stærkt team og brand og efterfølgende bevise forretningsmodellen. Og nu kan vi gøre det endnu mere,” siger Werner Valeur.