Brickshare får millioninvestering til at bygge børsplatform for ejendomsinvesteringer

@jakob

Crowfunding-platformen Brickshare vil gøre investeringer i private ejendomme muligt for alle. Nu investerer SEED Capital og PreSeed Ventures 10 millioner kroner i den digitale investeringsplatform, som formidler kapital mellem ejendomsselskaber og private, der kan investere for helt ned til 10.000 kr. – og om kort tid helt ned til 1000 kr. Men det har ikke været nemt.

Crowfunding-platformen Brickshare vil gøre investeringer i private ejendomme muligt for alle. Nu investerer SEED Capital og PreSeed Ventures 10 millioner kroner i den digitale investeringsplatform, som formidler kapital mellem ejendomsselskaber og private, der kan investere for helt ned til 10.000 kr. – og om kort tid helt ned til 1000 kr. Men det har ikke været nemt.

Maj måned sidste år var en historisk milepæl for det danske ejendomsmarked. 20 privatpersoner crowdfundede for første gang i danmarkshistorien en ejendom i 8TALLET på Ørestaden. Allerede i juni var ejendommen lejet ud og Brickshare fandt hurtigt nye investeringsmuligheder med opbakning fra deres brugere. I dag er tallet af backers (investorer på crowdfunding platform red.) vokset fra 20 til 200.

”Vi har lige rundet 9 millioner kroner rejst i crowdfunding til boligprojekterne. Vi har mere end 1600 brugere på platformen, så vi kan virkelig mærke, at efterspørgslen efter vores produkt er der,” siger Junaid Ahmed, der er CEO og stifter af Brickshare.

Brickshare lander nu en investering til deres digitalisering af andelstanken. De to stiftere Junaid Ahmed og Kamran Ahmed modtager i alt 10 millioner kroner fra flere investorer heriblandt SEED Capital og PreSeed Venture. Førstnævnte investerede også 500.000 i en Discovery investering tidligt i 2017.

”Den nye investering er det fornødne brændstof for at nå vores vision om at skabe transparens på ejendomsmarkedet. Investeringen skal dels bruges på at videreudvikle platformen og så skal vi have samlet et stærkt hold i og omkring Brickshare,” siger Junaid Ahmed.

I dag er Brickshare et team på 8 mand og i forbindelse med investeringen træder en række erfarne bestyrelsesmedlemmer ind i bestyrelsen. Heriblandt Eric Korre Horten og Niels Vejrup Carlsen, som tidligere har været bestyrelsesmedlem i Trustpilot, Vivino og Gomore. Til marts vil teamet bestå af 10 til 12 mand og rekrutteringen er i fuld gang.

Mangel på nytænkning

Men det har ikke været en dans på roser for de to iværksættere. Regulering og complianceforhold har til tider sløvet processen og det på trods af Junaids Ahmeds mangeårige erfaring fra den finansielle sektor i Danske Bank.

”Jeg troede virkelig, at jeg med min erfaring kunne navigere i de regulativer, vi ville møde. Men det er hamrende svært at bygge en crowdfundingplatform og den tungeste del er klart compliancedelen. Nu er vi lykkedes med at finde en model, der virker, men det er langt fra alle, der er lige så heldige. Vi har at gøre med et regulatorisk rammeværktøj samt myndigheder, banker og andre finansielle institutioner, som ikke er vant til nytænkning og ikke til megen hjælp,” siger Junaid Ahmed og fortsætter.

”For at være i compliance med alle de forhold kræver det, at de har midler til rådighed til at betale rådgivere og advokater. Det er nådestødet for mange fintechs.

Han pointerer, at der blandt mange danske venture fonde heller ikke er den fornødne viden inden for det regulatoriske marked og i deres dialog med SEED Capital mødte de en vis skepsis til at starte med.

NASDAQ for ejendomsinvesteringer

Men nu er investeringen i hus og målet for de to fintech-iværksætter er at gøre Brickshare til en børsplatform, hvor det skal være let at investere i ejendomme og tilgængelig for alle. Det skal være nemt og overskueligt at bygge sin egen ejendomsportefølje og nemt og billigt og sprede sin ejendomsinvestering på flere boliger eller flere områder.

”I dag er fem og syv procent af en handelspris forbundet med transaktionsomkostninger. Det svarer til mellem 100.000 – 150.000. De bliver håndteret af ejendomsmæglere, advokater, banker og tinglysning. Men de processer kan digitaliseres. Derfor vil vi skabe en platform, hvor man på sigt vil kunne sælge direkte, hvor ens lejlighed bliver noteret på en ejendomsbørs. Dine mursten bliver altså likvide og kan handles fra dag til dag og du har frit mulighed for at disponere over din friværdi,” forklarer Junaid Ahmad.

Noget, de fleste kan forholde sig til

Renten er historisk lav for både privatpersoner og virksomheder. I dag kan det ikke betale sig at have pengene stående på en bankkonto. Derfor er timingen ifølge Junaid Ahmed rigtig til at tilbyde den nye investeringsmulighed til danskerne.

“Markedet for investeringer i ejendomme er stabilt. Dermed ikke sagt, at det er uden risiko at investere i faste ejendomme, men historisk set har markedet overgået aktiemarkedet. Vi tilbyder en gearet investering med maksimalt 60-70 procent belåning fra et realkreditinstitut og resten bliver investeret af vores backers’ egen lomme. Hvis markedet stiger med to til tre procent, får vores backers 10 procents stigning,” siger Junaid Ahmed.

Antallet af investorer på Brickshares platform er tidoblet på bare syv måneder. For Junaid Ahmed har det været afgørende, at deres nuværende produkt er simpelt at forstå og den store tilknytning til projektet kommer også af, at der er en bred forståelse for ejendomsmarkedet og at det i den ene eller anden udstrækning berør størstedelen af danskerne.

Investerer man i murstenene på Brickshares platform er det en investering i en mellemting mellem en aktie og en obligation. Det skal forstås sådan, at ”investeringen udbetaler udbytte 12 gange årligt fra en andel i huslejeindtægterne og giver derudover en potentiel yderligere værdistigning, der følger boligmarkedets udvikling. Det er ikke noget, du kan få på aktiemarkedet,” siger Junaid Ahmed.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY