You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Britisk venturefond lancerer dansk investeringsprogram: Ti nye engleinvestorer er fundet

Repræsentanter fra Ada Ventures sammen med de 10 nye engleinvestorer. Foto: Faarehryden

Diversiteten halter i startupmiljøet globalt, og det har en britisk venturefond nu sat sig for at gøre noget ved. De har startet deres program i Danmark, der skal uddanne nye early stage investorer, som kan investere i spændende nye startups.

Diversiteten halter i startupmiljøet globalt, og det har en britisk venturefond nu sat sig for at gøre noget ved. De har startet deres program i Danmark, der skal uddanne nye early stage investorer, som kan investere i spændende nye startups.

Ada Ventures er en britisk venturekapitalfond, der er designet til at diversificere engleinvestor-miljøet, og har nu vil nu hjælpe med at afdække en ny generation af oversete talenter i det danske økosystem.

Der er blevet udvalgt ti nye engleinvestorer der får adgang til en pulje på op til DKK 6,9 millioner til, over det næste år, at kunne foretage op til fem separate investeringer på DKK 200.000 i danske startups. Der er fokus på løsninger inden for økonomisk empowerment, sund aldring og klimaretfærdighed. Investorerne blev præsenteret på dette års ‘Aarhus Townhall’.

Læs også: Særligt angel-program lanceres i Danmark: Fond giver penge og uddannelse til talenter der ønsker at blive business angels

I 2023 gik 92,6% af dansk venturekapitalfinansiering til rene mandlige teams, ifølge en nylig rapport. Kun 1,3% gik til rene kvindelige teams. De kvindelige teams rejste også mindre beløb – med gennemsnitlige seed- og serie A-runder, der var 52,5% mindre – og data viser, at de også har sværere ved at sikre yderligere finansiering.

Mød de ti engle her

De nye investorer dækker over en stor mangfoldighed, hvor 70% af de udvalgte angels identificerer sig som kvinder, 40% identificerer sig som etnisk minoritet i Danmark og 50% kommer fra lavere socioøkonomiske baggrunde. De udgør deltagerne af det første europæiske hold af Ada’s engle-program:

Phaedria Marie St.Hilaire – Tidligere forsker og virksomhedsleder, NED startup-rådgiver og medstifter af ProWoc Denmark.

Sam Eshrati – COO og Chief Engagement Officer hos TechBBQ og LGBTQ+ fortaler.

Ana Andonovska – Grundlægger af Even Founders og tidligere investor hos CVC-fond.

Hadiyah Mujhid – CEO og grundlægger af HBCUvc, medforfatter af “Black Founders at Work” og tidligere scout hos Lightspeed Venture Partners.

Ellen de Bever – Skalering- og GTM-ekspert med erfaring på tværs af UK, Tyskland, Sverige, USA og NL. Grundlæggende medlem af Atlas by DecisionMakers netværk.

Jakob Knutzen – CEO og medstifter af Butter, superconnector og tidligere Managing Director hos Lion & Lion.

Charlene D Putney – Tidligere Google, tidligere Meta, medstifter af AI personalisering startup Write With LAIKA, og videospilforfatter.

Katja Bundgaard Meyer – Tidligere COO og CPO hos UPCYCL.

Carl Johan Rising – Cand.scient og tidligere Director of Data hos Too Good to Go.

Kathya Singh – Scaleup-operatør og coach med erfaring i at hjælpe startups med at definere en vej for indtægtsvækst og fastholdelse.


Nøglefakta om programmet:

  • Kohort størrelse: 10 danske Ada Angels.
  • Total tilgængelig kapital: op til £800.000 (ca. kr 6,9 mio.)
  • Puljen vil være tilgængelig for kohorten af danske Ada Angels til investering på først-til-mølle basis, med checks på 200.000 DKK (ca. £20.000) pr. investering/selskab.
  • Som retningslinje forventes hver danske Ada-engle at foretage tre investeringer over 12 måneder.
  • Investeringerne skal fokusere på virksomheder, der hjælper med at løse problemer inden for: Økonomisk Empowerment, Sund Aldring og Klimaretfærdighed
  • Hver investering skal være i en virksomhed, der har en stærk tilknytning til Storbritannien.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY