Universal Robots, Business Angel

Business Angel Årsmøde: Milliarder i risikovillig kapital venter på det rette projekt

Business Angel Årsmøde: Milliarder i risikovillig kapital venter på det rette projekt

Når der er Business Angel Årsmøde i Odense er mere end 100 investorer samlet til at matchmake med 20 udvalgte startups, som potentielt har adgang til milliarder af kroner.

En dag dedikeret til risikovillig kapital. Det er Business Angels Årsmøde, som for fjerde år i træk samler mere end 100 investorer fra ind- og udland. Her får 20 udvalgte startups muilghed for at bejle til englene hos SDU Cortex Lab i Odense, hvor dette årsmøde afholdes.

Tilsammen har investorerne flere milliarder kroner i risikovillig kapital, og med det rette koncept og præsentation kan et af de udvalgte startups være heldig at få del i pengepuljen. Tre af de udvalgte er så at sige lokale, der er nemlig hele tre virksomheder fra robotklyngen, Odense Robotics, til matchmakingen.

“Jeg er glad for, at så mange investorer igen i år kommer til Odense. Det er med til at sætte Odense på landkortet, som det sted, hvor nye idéer udfoldes. Ligesom sidste år er der en del lokale virksomheder, der er udvalgt til at præsentere deres idéer og visioner. Det vidner om, at der en idérigdom og foretagsomhed i Odense, og et ambitionsniveau på internationalt plan,” siger Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), i en pressemeddelelse.

Flere virksomheder fik millioner efter årsmøde

Ved sidste års møde fik en række virksomheder så gode kontakter med hjem, at de efterfølgende fik skudt kapital i deres udvikling. En af de virksomheder er fintechstartuppet Cardlay, som fik et tocifret millionbeløb fra blandt andet den tidligere topchef i Nordea, Thorleif Krarup, som nu også sidder i Cardlays bestyrelse.

Også odenseanske Trivision fik millioner af kroner tilført efter deres oplæg ved årsmødet, hvor Vækstpartner Kapital valgte at investere.

“Odense er midt i en udvikling som også mange investorer tror på og ser muligheder i. Så at afholde Business Angel Årsmødet i Odense giver rigtig god mening – især på grund af de mange spændende virksomheder inden for nye teknologier. Det viser, at Odense er stedet, hvor du kan få kapital til at vækste din techvirksomhed,” siger serieiværksætter og investor Torben Frigaard Rasmussen, der holder velkomsttalen ved Business Angel Årsmødet, i pressemeddelelsen.

Mød den russisk-amerikanske storinvestor bag opkøbet af Lemon Squeeze

Årsmødet afholdes af Vestor, Business Angels Syddanmark, Danish Business Angels samt Odense Kommune. Konferencier på dagen er Børsens journalist Lasse Ladefoged, og på dagen offentliggøres også Danish Business Angels’ årlige analyse af investeringer og exits samt årets business angels bliver kåret.

Derudover deltager i år den russiske-amerikanske storinvestor Edward Shenderovich, medstifter af Kite Ventures, som blandt andet har danske Tradeshift i porteføljen. Edward Shenderovich står desuden bag opkøbet af danske Lemon Squeeze i New York, så mon ikke flere startups håber, han har risikovillig kapital med denne torsdag.

Se hele programmet her.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste