Det danske fintech Cardlay får nu sit internationale gennembrud med sin white label-løsning, der automatiserer udgifter og momsrefusion. Cardlay har nemlig både landet et partnerskab med Eurocard og fået en kapitalindsprøjtning på 70 millioner kroner.

Fintech-virksomheden Pleo har de seneste år landet både overskrifter og enorme millioninvesteringer med sin løsning til erhvervslivet, der gør det nemmere at styre betalingskort og udgifter med den tilhørende software-løsning.

Men Pleo er ikke den eneste fremadstormen fintech fra Danmark, der løser virksomhedernes bøvl med at håndtere udgifter. Cardlay gør det også – bare med en white label-løsning, som banker eller kortudsteder selv kan tilbyde deres kunder.

Læs også: Danske Pleo nærmer sig unicorn-status

Og selvom virksomheden har gået noget mere stille med dørene, har Cardlay nu landet et partnerskab med Eurocard – Nordens største udsteder af firmakort – som gør Cardlay løsning tilgængelig for alle sine kunder.

”Eurocard er et af verdens mest accepterede kort og har med cirka en million kunder i Norden og mere end 40 pct. af markedet for firmakort. Så det er en tung kundebase, Cardlay nu kan hjælpe med nye tjenester,” siger Jørgen Christian Juul, direktør og stifter af Cardlay, og tilføjer at partnerskabet er et stort, tocifret millionbeløb værd for Cardlay.

Samtidig har Cardlay fået en kapitalindsprøjtningen på 70 millioner kroner fra både nye og eksisterende investorer, bl.a. SEB, Seed Capital, Thorleif Krarup og Torben Frigaard Rasmussen, der blandt andet skal bruges på yderligere ekspansion på det europæiske marked, at udvide medarbejderstaben og accelerere produktudviklingen.

Helt ind i maskinrummet

Ifølge direktør og stifter Jørgen Christian Juul har det krævet enorme ressourcer at få lov til at komme helt ind i det komplekse maskinrum hos de finansielle virksomheder og udvikle oven på deres infrastruktur og kreditkort.

”Vi har som de første knækket koden til kompleks lovgivning og komplekse it-systemer i bankerne. Det betyder, at vi hurtigt kan lægge et digitalt lag ind over alle bank- og kreditkortsystemer. De kan så til gengæld tilbyde deres erhvervskunder en hel pallette af nye services direkte på deres eksisterende firmakort – vel og mærke uden kunderne behøver at skifte til en anden platform, bank eller kortudbyder,” forklarer han.

Læs også: Dansk fintech-startup sikrer sig tocifret millionbeløb

Med investeringen på 70 millioner kroner får Cardlay nye kræfter til at udvikle og ekspandere, og i følge erhvervsmanden Torben Frigaard Rasmussen, der har investeret et to cifret millionbeløb i Cardlay og er trådt ind som formand for bestyrelsen, er potentialet da også stort.

”Cardlay har nu et kæmpe internationalt potentiale. Der er samtidig et modent og erfarent ledelsesteam, og hele softwarepakken er udviklet til at kunne skalere. Derfor har jeg også takket ja til at træde ind som formand med fokus på eksekvering og internationalisering,” siger Torben Frigaard Rasmussen.

Faciliterer gearskifte for bankerne

Hos SEB Kort, der udsteder Eurocard, konstaterer adm. direktør Mads Krumhardt, at digitaliseringen udfordrer bankerne på deres kortforretning og i relationen til kunderne. Det kræver derfor nytænkning, og i den ligning passer Cardlay perfekt.

”Hele markedet for betalingstjenester til erhvervsområdet er under forandring. Kortbetalinger har stadig en fordel fremfor alle andre løsninger, særligt når det er den enkelte medarbejder, der anvender kortene. Men skal denne position fastholdes, så kræver det nytænkning og meget hurtigere udvikling af nye tjenester. Partnerskabet med Cardlay muliggør begge dele,” siger Mads Krumhardt.

SEB Kort ser derfor også partnerskabet med Cardlay som et digitalt gearskifte, hvor de nu kan tilbyde kunderne nye, innovative tjenester. Ambitionen er at hjælpe alle små og mellemstore virksomheder i Norden med at effektivisere og minimere administrationen.

”Partnerskabet med Cardlay er tæt forbundet med vores digitaliseringsstrategi og giver os adgang til banebrydende teknologi til bilagshåndtering i en white label-løsning bygget direkte oven på Eurocard Pro app’en. Det betyder, at vi nu langt hurtigere og mere agilt kan rulle nye, automatiserede tjenester ud til alle virksomheder med Eurocard,” siger Mads Krumhardt.

Den automatiserede udlægshåndtering har bl.a. en AI-robot til automatisk momsrefusion udviklet af PwC, som en integreret del af de services Eurocard tilbyder alle virksomheder oven på deres Eurocard.

Cardlay beskæftiger i dag 50 mand, men med partnerskabet med Eurocard og flere store aftaler på vej, forventer Cardlay massiv vækst de kommende år. Jørgen Christian Juul forventer en tredobling af medarbejderstaben og sigter nu globalt.