You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Cardlay får 60 millioner kroner i investering og henter tidligere Mastercard-topchef til bestyrelsen

Jørgen Christian Juul (venstre), CEO i Cardlay.

Den danske fintech-virksomhed Cardlay har fået 60 mio. kroner i vækstkapital. Kapitalindsprøjtningen kommer blandt andet fra Javier Perez’ investeringsselskab Global PayTech Ventures. Den tidligere Mastercard-topchef træder også ind i Cardlays bestyrelse. 

Den danske fintech-virksomhed Cardlay har fået 60 mio. kroner i vækstkapital. Kapitalindsprøjtningen kommer blandt andet fra Javier Perez’ investeringsselskab Global PayTech Ventures. Den tidligere Mastercard-topchef træder også ind i Cardlays bestyrelse. 

Det er et kæmpe scoop, at tidligere topchef i Mastercard, Javier Perez, investerer i Cardlay og samtidig træder ind i fintech-virksomhedens bestyrelse. Det mener Torben Frigaard Rasmussen, der er Cardlays bestyrelsesformand.

”Vi står lige nu i en position, hvor vi indgår vigtige partnerskaber i forhold til vores fremtidige, globale vækststrategi. Derfor er timingen helt optimal. Javier Perez har et kæmpe netværk i betalings- og finanssektoren. Så han kan åbne nogle døre, som vi ikke selv kan – eller måske slet ikke havde set,” siger Torben Frigaard Rasmussen.

Javier Perez stoppede i 2020 som øverste chef i Mastercard, hvor han blandt andet har været med til at børsnotere virksomheden. I Danmark er han formentlig bedst kendt for at opbygge den fælles nordiske betalingsløsning P27, mens det også var Javier Perez, der på Mastercards vegne købte Nets’ konto-til-konto baserede services for mere end 21 mia. kroner.

Læs også: Cardlay får 70 millioner og bygges ind i en million Eurocards i Norden

“Behovet for digitale løsninger, der erstatter legacy-løsninger, vokser kraftigt. Og her står Cardlay stærkt med en veludbygget platform og en standard suite af services, der er skræddersyet til banker og kortudstederes behov for at imødekomme kundernes forventninger i fremtiden. Jeg ser frem til at bidrage til Cardlays udvikling de kommende år i takt med, at virksomheden fortsætter med at udbygge sin globale infrastruktur og de front-end-løsninger, der sikrer banker og kortudstedere konkurrencefordele og accelererer udbredelsen af digitale bankløsninger til kunderne,” siger Javier Perez.

Kapitalindsprøjtning på 60 mio. kroner

I alt har Cardlay fået en investering på 60 mio. kroner i vækstkapital.

Investeringen kommer fra nuværende investorer, Gundersen Family Office, samt Javier Perez’ nye investeringsselskab Global PayTech Ventures.

Nyheden om investeringen kommer blot få uger efter at Cardlay kunne afsløre et nyt partnerskab med den globale betalings- og infrastrukturudbyder FIS. Investeringen skal bruges på udrulningen af en fælles white label-løsning, skabt i samarbejde med FIS, til banker og kortudstedere.

”Når Cardlays og FIS’ platforme om kort tid er integreret i en fælles produktsuite, kan vi langt hurtigere levere og integrere en sammenhængende digital brugeroplevelse til banker og kortudstedere, herunder udgiftshåndtering, app til erhvervskunder, kortadministration og automatiseret EU momsrefusion. Det er den alt-i-en-platform vi nu ruller ud – først i Europa og senere globalt,” siger Jørgen Christian Juul, CEO i Cardlay.

FLERE FRA COMMUNITY