En udstrakt hånd til bankerne i form af en while-label løsning, der giver banker adgang til at sælge Cardlay kreditkort-platform, er vigtig brik i frisk investering på 30 millioner kroner fra SEED Capital og SEB Venture Capital.

Cardlay har gennem det seneste halvandet år videreudviklet sin platform, der gør det nemt for virksomheder selv at udstede og håndtere kreditkort samt administrere og automatisere udgifter, så platformen nu også tilbydes som licensmodel for kommercielle banker.

Med Cardlays platform får bankerne nye indtjeningsmuligheder, optimeret driftsomkostninger og nye digitale strategier, som lader bankerne fastholde deres kunder samt udnytte den data, bankerne er i besiddelse af. Og det nye forretningsben har været med til at sikre Cardlay en investeringen på 30 millioner kroner. Det skriver de en pressemeddelelse.

Kapitalindsprøjtningen kommer fra SEED Capital og SEB Venture Capital.

”Cardlay har udviklet en unik platform, som gør banker i stand til at møde deres erhvervskunder på en ny måde og tilbyde dem en anden slags service, end førhen,” siger Johan Wolf, Senior Investment Manager i SEB Venture.

Også SEED Capital fremhæver den fremstrakte hånd til bankerne, som en af årsagerne til investeringen i Cardlay.

”Jeg tror på, at banker nationalt og internationalt kommer til at søge partnerskaber med fintech-selskaber i langt højere grad i fremtiden. Dels for at sikre sig innovationskraft og dels for at kunne gennemføre markant hurtigere markedslanceringer. Cardlay kommer med et proven concept samt en fokuseret international strategi for at positionere sig som markedsleder med deres intuitive front-end for kommercielle transaktioner,” siger Lars Andersen, General Partner i SEED Capital.

Markedet hungrer efter digitalisering

Cardlays vision er at berige enhver transaktion og derved forbedre virksomheders processer. Cardlay vil fortsat afsøge de muligheder, som automatisering, machine learning og kunstig intelligens tilbyder – og den vej igennem forbedre bankernes services ud mod kunderne.

Banker kan i samarbejde med Cardlay tilbyde nye forretningsmodeller til eksisterende kunder og skabe nye indtægtsstrømme, især på højt modne markeder som Europa, Storbritannien og Nordamerika.

”Cardlay har udviklet sig fra en stærk dansk business case til et IT-eksport eventyr, ved at have udviklet det rigtige produkt på det rigtige tidspunkt til et marked, der hungrer efter digitalisering,” siger Jørgen Juul, founder af Cardlay.

Med den friske kapitalrejsning får Cardlay 30 millioner ind i virksomheden, og startuppet har nu på under to år sikret en finansiering på samlet set 50 millioner kroner til at eksekvere på sin internationaliseringsstrategi og samarbejde med banker.

Cardlay har et stærkt netværk af erhvervspersonligheder omkring sig. I den tidlige fase investerede Thorleif Krarup, Klaus Holse, Jørgen Bardenfleth og Herbert Nathan ligesom de også har investeret i denne runde.