Alexandra Instituttets nye AI Center, der er Danmarks første hub for kunstig intelligens, rykker nu ind et af Symbions kontorfællesskaber.

Diagnosticering uden læger. Biler uden chauffører. Anvendelsen af kunstig intelligens rummer mange løfter for fremtiden.

Det er da også anvendelsen der er formålet med Alexandra Instituttets nyåbnede Dansk Center for Anvendt Kunstig Intelligens. Men før de mange løfter bliver indfriet, må den kunstige intelligens bruges i praksis, det er også en af grundene til at AI centret nu får hjemme hos i Symbions kontorfællesskab Univate.

AI kommer

Dansk Center for Anvendt Kunstig Intelligens har indtil nu haft hjemme ved IT universitetet. Ifølge centrets COO, Flemming Adsersen, så er skiftet fra akademiske til mere kommercielle rammer en del af en større strategi.

”Indenfor den nære fremtid vil kunstig intelligens blive anvendt på mange områder. Derfor er det interessant for os at komme ind ved Symbion, der huser mange virksomheder indenfor vidt forskellige sektorer. I det møde ser vi store muligheder for innovation,” Siger Flemming Adsersen.

For mindre virksomheder kan det være for omkostningstungt at komme igang med kunstig intelligens. Det vil det nye center gerne hjælpe Univates og resten af Symbions startups igang med.

”Vi har et AI Helpdesk, hvor firmaer kan købe sig til rådgivning omkring kunstig intelligens. Den service vil vi selvfølgelig også tilbyde til de andre virksomheder under Symbions tag,” siger Flemming Adsersen.

Et naturligt samarbejde

Symbion består af de tre mindre kontorfællesskaber, Univate, Creator’s Floor og Symbion selv. De udgør tilsammen Danmarks største iværksættermiljø. AI centret flytter ind i Univates kontorer på Islands Brygge i København.

Samarbejdet imellem den kunstige intelligens og kontorfælleskabet flugter godt med Symbions hidtige arbejde, siger vicedirektør Brian List.

”På Univate har vi fokus på banebrydende IT-virksomheder – indenfor AI og IoT boomer udviklingen i øjeblikket. Derfor er det helt naturligt for os at indgå et strategisk samarbejde med Danmarks første powercenter for anvendt kunstig intelligens, Alexandra Instituttets AI Center,” siger Brian List.

Den officielle åbning fejres på fredag fra 14-17 med taler fra både AI-specialister og et udvalg af AI centrets “beboere”: Collektive og SEB Pension. Det foregår på Univate, der ligger på Njalsgade 76, 2100 Kbh. S.

Vi vil være til stede for at tage en snak med Flemming Adsersen for at få en status kunstig intelligens nu og her.