You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

aiesec, rekruttering, mapspeople, tech talent, talent

Internationale praktikanter giver et frisk pust i butikken

At finde de rette tech-talenter er ofte et problem for danske startups. Det vil organisationen AIESEC hjælpe med. Firmaet MapsPeople har fundet to praktikanter herigennem, og det giver ifølge CEO’en nyt liv i kontorerne.

Det er et stigende og kendt problem, at vi i Danmark ikke har nok tech-talenter til alle de sultne firmaer, der mangler specialiserede medarbejdere. En af de firmaer, der oplever manglen, er det nordjyske navigationsfirma MapsPeople.

“Der er kamp om talenterne. Helt enkelt. Vi gør, hvad vi kan for at tiltrække talent lokalt, men normalt regner vi ikke med at kunne trække folk fra København op til os i Aalborg,” fortæller CEO Michael Gram.

Men dét problem vil non-profit organisationen AIESEC hjælpe med at løse. AIESEC blev stiftet i 1948 i kølvandet på 2. Verdenskrig. Visionen var og er, at hvis man sender studerende og nyuddannede på udveksling i udlandet, kan man fremme forståelsen for de forskellige kulturer og samtidig fremme personlig udvikling. I dag betyder det, at AIESEC i Danmark arbejder for både at støtte danske virksomheder med at finde udenlandske tech-talenter, og at disse talenter får mulighed for at udvikle sig personligt samtidig med, at de fordyber sig i en ny kultur.

Michael Gram hørte om AIESEC fra en direktørkollega, og målsætningen med at binde kulturer sammen deler CEO’en med organisationen.

“Vi har erkendt, at diversitet er en vigtig parameter for vores udvikling, så det passede os perfekt at få hjælp fra AIESEC,” siger han.

Aiesec
Glade AIESEC interns på stranden i Nordjylland

“Det er et frisk pust”

Selve forløbet med at rekruttere via AIESEC minder ifølge Michael Gram meget om at hyre igennem et hvilket som helst andet rekrutteringsfirma. Forskellen er dog, at organisationen har en kæmpe pulje af unge specialister, som det ellers kunne tage lang tid at både finde og have kontakt med, hvis man som virksomhed selv skulle stå for det.

“De fandt nogle gode kandidater, som vi snakkede med – og en enkelt inviterede vi herop i nogle dage. Det er endt med, at vi nu har en kvinde fra Tyrkiet og en mand fra Tunesien, og de giver et frisk pust i butikken,” fortæller Michael Gram.

MapsPeople leverer indendørsnavigation i samarbejde med Google Maps, og her kan kunderne købe adgang til selv at redigere kortene. Firmaet har kunder som Bilka og Københavns Lufthavn, men de overvejer at udvide med Tyrkiet, så da praktikanten Selen fra netop Tyrkiet blev ansat i marketingsafdelingen, passede det perfekt med planerne.

“Vi overvejer at rykke til Tyrkiet, så at have en salgsspecialist, der kender kulturen og snakker sproget, er uvurderligt,” tilføjer Michael Gram.

Slipper for alt papirarbejdet

Når man skal have udenlandsk arbejdskraft til Danmark, er der en masse papirarbejde, der skal ordnes. Ifølge Michael Gram er det sådan noget, som kan dræbe intentionerne om at hente udenlandske medarbejdere til Danmark.

“Men jeg ved ærlig talt ikke, hvad proceduren med den slags er, for det tog AIESEC sig af. De hentede vores nye medarbejdere i lufthavnen, hjalp dem med at få et CPR-nummer, en bankkonto og en bolig. Vi skal ikke selv stå for det,” siger han.

Udover at praktikanterne bliver inviteret med til sociale arrangementer i firmaet, er der også AIESEC-arrangementer i Aalborg.

“Det er rigtig godt, for jeg ville have det skidt med hive folk herop, for at de skal sidde og kukkelure, når de ikke er på arbejde. Det er min oplevelse, at det sociale netværk via AIESEC er virkelig godt,” siger Michael Gram.

I årenes løb har AIESEC formidlet omkring en halv million udvekslinger i 126 lande verden over. Organisationen er til stede i hele Danmark, hvor de hjælper danske virksomheder med netop at finde de rette talenter gennem udveksling.

UGENS STARTUP: