Den unge freelanceplatform for hotel- og restaurationsbranchen Chabber har netop landet en millioninvestering fra en række prominente branchefolk. Samtidig er Morten Larsen, der har været med til at skabe Hungry, Miinto og JustEat, blevet indsat som bestyrelsesformand.

Det er ikke længe siden, at Chabber, der er en platform for freelancearbejde til hotel- og restaurationsbranchen, kunne fortælle, at de havde landet en investering fra den kendte gastroiværksætter Claus Meyer. Men de to stiftere er ikke færdige med at hive smarte penge ind i startuppet, så de kan accelerere væksten:

Chabber har netop lukket en millioninvestering fra Moment A/S, Mads Christian Friis (Rekom) og Peter Ibsen (Brink), samt hentet Morten Larsen (Hungry Group) ind som bestyrelsesformand.

”2017 var et godt år, og vi har fået rigtigt godt gang i markedet, men nu skal tempoet skrues op. Moment har 20 års erfaring med at drive digitalt vikarbureau, Mads står bag en af vores branches giganter, Rekom, og Morten har skabt succesfulde, online markedspladser, siden vi var fire år gamle. Med andre ord, har vi nu sat A-holdet og hentet den indledende kapital, der skal til for at skabe et stærkt dansk fundament og sikre udenlandsk succes,” siger Valdemar Gaarn Rasmussen, der er medstifter og salgs- og marketingdirektør i Chabber.

Vil udvide markedet

Chabber forbinder efter sit første fulde driftsår 270 hotel- og restaurationsvirksomheder med 5.000 freelancere via deres online platform. Indtil nu har virksomheden haft succes med at sælge ind til større hoteller og eventvirksomheder som Arp-Hansen Hotel Group, Copenhagen Admiral Hotel og Copenhagen Venues, men nu skal fokus også sættes ind på restauranterne.

Læs også: Claus Meyer bliver medejer af dansk freelancer-platform

”Hotel- og eventvirksomheder har været oplagte ”early adopters” på grund af deres store udsving i bemandingsbehov, men potentialet blandt restauranterne er stort. Restaurationer har mange omkostninger forbundet med at rekruttere og administrere fleksibel bemanding, og medarbejderomsætningshastigheden er høj. Derfor er der store muligheder i at levere bemanding til dem,” siger Valdemar Gaarn Rasmussen.

Udlandet er rundt om hjørnet

De unge stiftere har store ambitioner for Chabber, og vil til udlandet. Derfor er de i gang med at undersøge og teste udenlandske markeder. De erkender dog også, at en udenlandsekspansion er nyt farvand, og utvivlsomt byder på nye uforudsete udfordringer.

Derfor er Morten Larsen, der har været med til at skabe de internationale succeser JustEat, Miinto og Hungry, blevet sat ind som bestyrelsesformand.

”Ambitionerne er, hvor de skal være. Min opgave er nu at få 100 procent styr på den danske forretning, så vi har et solidt fundament at iværksætte en international ekspansion på baggrund af,” siger Morten Larsen.