Enhjørningen Chainalysis har efter en ny investeringsrunde fordoblet deres værdiomsætning, som dermed runder to mia. amerikanske dollars.

Det er kun fire måneder siden, at Chainalysis lukkede en investeringsrunde på 100 mio. dollars, svarende til 625 mio. kroner. Den investering fik virksomheden til at runde en værdisætning på 1 mia. dollars og gjorde dermed Chainanalysis til en vaskeægte ‘unicorn’ – en privatejet virksomhed med en værdisætning på netop 1 mia. dollars.

Læs også: Chainalysis er Danmarks nye unicorn: Investeringsrunde gør virksomheden $1 mia. værd

Med endnu en investeringsrunde på 100 mio. dollars har Chainalysis nu fordoblet sin værdisætning, så blockchain analyse-virksomheden nu er mere end to mia. dollars værd.

Fører på data

De seneste år er interessen for kryptovaluta steget støt. Dette skyldes til dels, at også institutionelle investorer er begyndt at kigge mod den digitale og sikre valutaform.

Og det er netop denne interesse, Chainalysis satser på hænger fast. Virksomheden opererer ud fra den overbevisning, at alle virksomheden på et tidspunkt vil bruge blockchain til at drive deres forretning.

“Vi har indsamlet mere information omkring hvad der sker inden for blockchain end nogen anden virksomhed inden for kryptovalutabranchen. Den information gør vores kunder i stand til at træffe bedre beslutninger på baggrund af data,” siger Michael Grønager.

Det sidste år har Chainalysis leveret solide tal for forretningen. Virksomheden har blandt andet fordoblet antallet af kunder, så kundelisten nu tæller regeringskontorer fra 30 lande og private virksomheder fra 60 lande. Samtidig har Chainalysis fordoblet antallet af ansatte, så der nu er 233 ansatte i virksomheden. Planen for 2021 er dog at hyre endnu flere. Endeligt har Chainalysis mere end fordoblet deres omsætning.

Chainalysis blev grundlagt i 2014 og har hovedkontor i New York. Virksomheden har dog også en stor afdeling i Danmark, og har danske Michael Grønager som medstifter og CEO.