Kryptohandel

Chainalysis lander ny investering og fordobler sin værdi for tredje gang i træk

Chainalysis lander ny investering og fordobler sin værdi for tredje gang i træk

I en Serie F-runde har den danske analysevirksomhed Chainalysis rejst et trecifret millionbeløb. Dermed har virksomheden nu fordoblet sin værdi for tredje gang i Chainalysis’ historie.

Det er blot to år siden, at Chainalysis ramte en værdi på 1 mia. dollars, og dermed kunne kalde sig unicorn. Siden da er virksomhedens værdisætning vokset med raketfart, og efter en ny investering er analysevirksomheden nu 8,6 mia. dollars værd, svarende til over 60 mia. kroner.

Serie F-investeringen er på 170 mio. dollars, svarende til 1,2 mia. kroner, og det er fonden GIC fra Singapore, der står bag investeringen.

Med den nye værdisætning er det nu tredje gang i træk, at Chainalysis fordobler sin værdi. I marts 2021 landede Chainalysis en investering, som gjorde virksomheden til dobbelt unicorn. I juni samme år sikrede Chainalysis endnu en investering, som igen boostede værdisætningen, så den landede på 4,2 mia. dollars.

Analyserer kryptovaluta

Chainalysis leverer analyseværktøjer til kryptovalutaens verden, som blandt andet sikrer compliance og overvågning af kryptomarkedet. Chainalysis’ kunder tæller myndigheder, børser, finansielle institutter og cybersikkerhedsvirksomheder i 70 lande.

For nyligt hjalp Chainalysis den amerikanske journalist Laura Shin med at opspore et hack, der blev begået mod venturekapitalfonden The DAO. Fonden havde rejst 150 mio. dollars i kryptovalutaen ether, men da fonden blev hacket i 2016, blev der stjålet ether-valuta for 11 mio. dollars.

Chainalysis har også bistået FBI med at fælde narkobagmænd, mens virksomheden også har hjulpet til med at lukke hjemmesider, der distribuerede krænkelsesbilleder af børn.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste