CineClash: Biograferne skal være hjemmebane for et nyt gaming-format

CineClash: Biograferne skal være hjemmebane for et nyt gaming-format

@Redaktionen

Biografer vil snart introducere et nyt spilformat på det store lærred, som det danske selskab Cinemataztic i øjeblikket er ved at udvikle i samarbejde med spilstudiet Bolverk. Ambitionen er, at 100 spillere skal dyste mod hinanden ad gangen i turneringer på det store lærred.

Biografer vil snart introducere et nyt spilformat på det store lærred, som det danske selskab Cinemataztic i øjeblikket er ved at udvikle i samarbejde med spilstudiet Bolverk. Ambitionen er, at 100 spillere skal dyste mod hinanden ad gangen i turneringer på det store lærred.

Artiklen er sponseret af Cinemataztic – en af de partnere, som har gjort “Games as a Business 2021” muligt.

Har man været i biografen inden for de seneste otte år, er der næsten garanti for, at man er stødt på et af de interaktive BioSpill fra Cinemataztic: Et syv minutter langt reklamespil på det store lærred, hvor biografgængerne dyster mod hinanden om sodavand eller popcorn.

Det interaktive format har været så stor en succes, at det er blevet eksporteret til en lang række lande. Og nu gør Cinemataztic sig klar til at introducere et nyt spilformat målrettet biografen i samarbejde med spilstudiet Bolverk. Formatet kalder de CineClash, og det skal gøre spillet til hovedattraktionen frem for filmen, når 100 spillere dyster mod hinanden på det store lærred.

”Vi er lykkes med at digitalisere reklamerne, og nu kigger vi på en digital transformation af selve biografmediet. Biograferne har længe efterspurgt et format rettet mod GenZ, og CineClash er et rigtig godt match, som vil kunne udnytte alt det, som biograferne er verdensmestre i – lyd, billede og lys – til at skabe en helt unik spiloplevelse,” siger Mikkel Hagedorn, CEO i Cinemataztic

Nyt, socialt spilformat

I dag lever spil både på apps, konsoller og computere. CineClash-formatet skal være en helt ny kanal, hvor spilfirmaer i fremtiden får mulighed for at udvikle og distribuere spil til biografen, som så vil være vært for afviklingen af spilturneringer i biografsalen, som et alternativ til at vise film.

Op til 100 spillere skal kunne dyste mod hinanden samtidig fra biografstolene, hvor spillerne bruger deres smartphone som controller. Det stiller nye krav til, hvordan spillene udvikles og afvikles. Men det giver også nye muligheder. Spillet foregår socialt i den fysiske verden, så nye dynamikker kan finde vej til spillene – eksempelvis ved at lade den ene del af biografen dyste mod den anden.

”Det er virkelig spændende at være med til at skabe et helt nyt spilformat og distributionskanal til spilbranchen, og samtidigt en kæmpe udfordring at lave et spil, som skal kunne spilles af så mange spillere samtidigt,” siger Bo Bennekov, CEO i Bolverk games

Globale ambitioner

Bolverk Games er ved at udvikle det første spil i CineClash-formatet, og inden længe vil den første version af spillet blive testet i en rigtig biograf.

”Vi har store ambitioner om at skabe en ny spilgenre, hvor unge mennesker er fysisk sammen, når de spiller, hvilket giver en helt ny slags spiloplevelsen. Samtidig ønsker vi selvfølgelig, at CineClash skal blive et nyt indtjeningsben for både biografer og spiludviklere,” siger Mikkel Hagedorn fra Cinemataztic.

CineClash kommer til at stå på skuldrene af BioSpil-platformen, som allerede er ude i Finland, Norge, Estland, Tyskland, Spanien og Australien. Cinemataztic søger lige nu både investorer og partnere, som kan være med til at gøre det nye spilformat til en global succes.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste