Co-founder og adm. direktør Sebastian Løvgreen (til venstre) og Valdemar Gaarn Rasmussen, der også er co-founder samt salgs- og marketingdirektør.

Claus Meyer bliver medejer af dansk freelancer-platform: Skal give det internationale skub

@sebastian

Den kendte gastronom og iværksætter Claus Meyer er netop blevet en del af ejerkredsen i det unge, danske startup Chabber. Den kendte gastro-iværksætter – og hans store netværk – skal hjælpe startuppet udover Danmarks grænser.

Det er bare et år siden, at det danske startup Chabber åbnede sin freelanceplatform målrettet personale i hotel- og restaurationsbranchen. I dag bruger 240 danske virksomheder platformen – blandt andet Arp Hansen kæden, Radisson Blu og Copenhagen Admiral – og 4.500 freelancere er tilknyttede.

Med andre ord er det gået usædvanligt stærkt for den nye platform, og i de travleste måneder har Chabber allerede ramt breakeven trods massive investeringer i vækst. Derfor er det næste naturlige skridt for startuppet at træde ind på det internationale marked – en udfordring stjernekokken Claus Meyer ikke kunne takke nej til at være en del af.

”Hvis udviklingen fortsætter som den er startet, kunne jeg sagtens se Chabber som en international succes. Udfordringerne er de samme i mange lande og storbyer,” siger Michael Ingemann, der er bestyrelsesformand hos Claus Meyer.

Hvor meget det har kostet Claus Meyer og hvor stor en andel han har fået i tech-startuppet er ikke offentliggjort, men sikkert er det, at hans brand og netværk skal bruges til at tage Chabber ud over landets grænser.

”Ambitionen med Chabber har fra start været et globalt setup. Og derfor har vi målrettet vægtet det højt at omgive os med personer, der kan hjælpe os på den rejse. I praksis har det betydet, at SEED Capital har investeret i Chabber, og at vi er en del af Accelerace, der netop er kåret til Nordens bedste accelerator,” siger Valdemar Gaarn Rasmussen, salgs- og marketingdirektør i Chabber.

Netværk skal løse den svære internationalisering

I første omgang blev Claus Meyer kendt som tv-kok på DR, men siden har han gjort sig mere bemærket som mad-iværksætteren, der har skabt sig et stort madimperium.

”Mange stjernekokke har gode restauranter, men er ikke anerkendte forretningsmænd på samme måde som Claus. Derfor giver det rigtig god mening, at få ham med,” siger Valdemar Gaarn Rasmussen.

Investeringen i en tech-platform, som Chabber i bund og grund er, er af den usædvanlig slags for mad-iværksætteren. Men han er da heller ikke hyret ind for at bestemme hverken kodesprog eller nye features, men for at udbrede Chabber gennem sit brand og netværk.

”Mange platforme knækker nakken på at komme til udlandet. Vi har tænkt globalt fra start, så vi har haft fokus på at løse udfordringen, når vi skal til udlandet. Claus Meyer er industriekspert, og hans brand og netværk rækker ud over hele verden,” siger Valdemar Gaarn Rasmussen.

Reel seed-runde skal starte internationalisering

Med Claus Meyer ombord igangsætter Chabber nu de indledende tests i først England og senere New York; To hyper-vigtige markeder, hvis de vil lykkes internationalt. Og i den forbindelse er Chabber i gang med at rejse yderligere kapital.

”Vi er ved at lukke en seed-runde, som kan holde os kørende et stykke tid. Vi skal rejse nok til at vækste hjemmemarked og til at teste af i London. Derefter skal vi ud og rejse en større runde,” siger Valdemar Gaarn Rasmussen.

Runden skulle dog ifølge Valdemar Gaarn Rasmussen være tæt på lukket med en blanding af institutionelle investorer og business angels.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY