Sikkerheds-startuppet Cobalt.io, der har udviklet en platform til penetrationstest, har lukket en serie A-runde på 31 millioner, så de danske stiftere kan udbrede løsningen i Europa.

Der står fire danske stiftere bag sikkerheds-startuppet Cobalt.io, der har udviklet en platform, som giver kunderne “penetrationstest som en service”, skal ændre måden man sikkerhedstester eksempelvis apps på til Software-as-a-Service. Nu har løsningen landet dem en investering på 31 millioner kroner i en netop afsluttet serie A-runde.

En af de nye storinvestorer er den danskbaserede fond byFounders, og med investeringen bliver managing partner Eric Lagier medlem af bestyrelsen i startuppet.

“Cobalts nuværende vækst og track record på eksekvering er imponerende, så vi var ivrige efter at putte brændstof på deres forsatte globale vækst. De har en klar mission: At levere den penetrationstest, hvor deres kunder får mest for pengene,” siger Eric Lagier, Managing Partner i byFounders.

Med i runden er også elab Ventures, DG Incubation, Plug and Play Ventures og Tim Draper med Draper Associates.

Kommer tilbage til Europa

De fire danske forundere startede i argentinske Buenos Aires under navnet Crowdcurity. Senere flyttede de til San Francisco og skiftede navn til Cobalt.io. Og nu er sikkerhedsstartuppet på vej tilbage til de europæiske markeder med 31 millioner kroner på kontoen, som er øremærket global ekspansion.

“Jeg er udmyg overfor den traction, vi har fået over det seneste år, hvor vi er vokset med 3x i 2017, og hvor 100 nye kunder er begyndt at bruge platformen i 2017 alene. Den store efterspørgsel har trukket os til det europæiske marked, hvor vi i starten af 2018 åbnede Sales, Customer Success og Engineering i Berlin. Vi er spændte på at fortsætte væksten i 2018,” siger Jacob Hansen, CEO og co-founder af Cobalt.

Læs også: Sikkerhedsstartup sadlede om: “Markedet vil have noget nyt, men ikke for nyt”

Google’s chef for Secutiry Assurance, Rob Mann, er kommet med som investor og rådgiver i den nye runde, og han er imponeret over Cobalt’s platform.

“Jeg har brugt mange år på at arbejde med skalering af sikkerhedsvurderinger og pen testing, mens man samtidig vedligeholder kvaliteten af testene. Jeg er begejstret for Cobalts tilgang, og den måde de kombinerer platform, metode og en global talent pool, så de kan disrupte de traditionelle modeller,” siger Rob Mann.