You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Cogo er Europas største platform for deletransport efter opkøb af eScoot

@Anna

Danske Cogo samler deletransport, såsom elløbehjul, cykler og biler, i én app. Nu har virksomheden opkøbt konkurrenten eScoot, og er dermed blevet Europas største inden for området. 

Danske Cogo samler deletransport, såsom elløbehjul, cykler og biler, i én app. Nu har virksomheden opkøbt konkurrenten eScoot, og er dermed blevet Europas største inden for området. 

På få år er markedet for delemobilitet eksploderet i både Danmark og resten af Europa, og det har medført et hav af forskellige udbydere. Eksempelvis konkurrerer Voi, Bolt og Lime om københavnernes gunst, når det kommer til elløbehjul.

Danske Cogo har samlet mere end 250 udbydere af deletransport på én platform, hvor man som bruger kan tjekke pris, batteristatus, tilgængelighed og rejsetid på cykler, biler og elløbehjul. Nu har Cogo opkøbt eScoot, en prissammenligningsplatform for elløbehjul.

“Vi er begejstrede for at at slå os sammen med eScoot. 2021 bragte en enorm vækst for vores virksomhed, og sammen med eScoot er vi i en endnu stærkere position til at få indflydelse i denne hastigt voksende industri og til bedre at fremme udbredelsen af miljøvenlig delemobilitet,” siger Robin Eriksson, medstifter og CEO i Cogo.

Konsolidering i markedet

Markedet for delemobilitet er i øjeblikket vurderet til at være 260 mia. kroner værd, men frem mod 2030 vil værdien stige til 3.000 mia. kroner. Der sker desuden en konsolidering i markedet lige nu. Elløbehjulet Tier har købt tyske NextBike og italienske Wind, mens elløbehjulet Lime har købt Jump, der udlejer elcykler.

Cogos køb af eScoot er dog den første konsolidering i markedet for platforme, der samler flere brands.

“Det burde ikke være nødvendigt at skulle navigere rundt i 20 forskellige apps bare for at booke en bil eller finde et løbehjul. Det er en langsom og utrolig irriterende proces for brugerne, som bare ønsker hurtigt at starte turen og komme afsted. Vores vision er at fjerne kompleksitetten fra delemobilitet, og ved at tilbyde folk en mere simpel og komplet oplevelse, kan vi gøre netop det,” siger Robin Eriksson.

Cogo og eScoot har tilsammen hjulpet mere end 500.000 brugere i over 100 lande. Bag Cogo står de tre tidligere Momondo-ledere, Robin Eriksson, Bibi Blomqvist og Martin Røssell, som grundlagde virksomheden i 2020.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY