ContractBook

Contractbook med millioninvestering i ryggen: Persondata er vejen ud i Europa

@Michael

Investor-trio skyder et betragteligt millionbeløb i legal tech-virksomheden Contractbook, der leverer en alt-i-en-løsning til aftalehåndtering, som lader virksomheder udforme, underskrive og opbevare aftaler ét sted. Nu vil virksomheden samle teamet, der skal slå deres positionen i markedet fast.

Med udgangspunkt i over 1.000 interview med virksomheder i ind- og udland lancerede Contractbook i 2016 sin kontrakthåndteringsplatform – en alt-i-en-løsning, som lader virksomheder udforme, underskrive og opbevare deres aftaler og kontrakter samlet.

Siden har Contractbooks med sit lille team stilfærdigt sikret sig 5.000 brugere uden de store marketings- og salgstiltag. Men det skal der nu laves om på. Således har Contractbook netop sikret sig en investering i millionklassen fra trioen Stig Hølledig, Henrik Holmark og Lars-Erik Christensen.

Læs også: Contractbook: ”Corporates og investorer bør holde øje med vores niche”

”Der er tale om et signifikant beløb, der skal bruges til at stedfaste vores position i markedet,” siger CEO i Contractbook, Niels Martin Brøchner.

100.000 brugere i 2018

Med investeringen i lommen skruer Contractbook nu op for tempoet. Det første mål hedder 100.000 brugere i 2018. Kapitalen skal først og fremmest bruges på, at skabe den langsigtede salgs- og markedsføringsplan, der på sigt skal bære virksomheden ud i hele verden.

”Det handler om at skabe et team, som vi virkelig kan vokse med. Det kan godt være, at vi i øjeblikket ikke har mere end 5.000 kunder. Men de er kommet af ingenting. Vi har hverken haft nogen marketingsindsats, sælger eller en særlig stor mandskabskraft generelt. Men nu har vi lidt mere at give af, og det er det, investeringen skal bruges til. De skal bruges til at bygge fundamentet for noget rigtig solidt, der kan komme rigtig langt. Vi ser det som et langt stræk, hvor 100.000 kunder er det første delmål,” siger Niels Martin Brøchner.

Læs også: Markedet er modens, nu skal det vindes

Konkret vil det blandt andet betyde, at der skal hyres talent, der strategisk kan hjælpe Contractbook i dannelsen af partnerskaber, salgskanaler og selve salget af produktet.

Persondataforordningen øger eksistensberettigelsen

Selvom Contractbook ikke er skabt med persondataforordningen for øje, falder den nye ordning lige ned i virksomhedens boldgade.

”Da vi startede projektet, var den nye persondataforordning ikke på dagsordenen. At den siden er kommet, kan man betragte som vores held. Det har gjort vores eksistensberettigelse større. Hvor vi før var et produkt, der hjalp virksomheder, tror jeg, mange af vores kunder i dag betragter os som en nødvendighed,” siger Niels Martin Brøchner.

Samme realitet er medvirkende til, at Lars-Erik Christensen vurderer målsætningen om 100.000 brugere i 2018 som et realistisk mål.

”Markedet for legal-tech er i vækst. Digitalisering er ikke fremtiden, den er her nu. Man kan tydeligt aflæse virksomhedernes digitaliseringsgrad på deres bundlinje. Om et halvt år træder Persondataforordningen i kraft, og vi er et af de eneste konkrete værktøjer, som står klar til at håndtere den virkelighed,” afslutter Lars-Erik Christensen.

Med investeringen sætter den ambitiøse virksomhed altså for alvor i næste gear. Og med en brugerbase, der uden international markedsføring, allerede tæller 30 procent internationale brugere, ser produktet bestemt ud til at være relevant udenfor Danmarks grænser.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY