You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Contribe rejser 7 millioner til vækst: “Vi har vist, at forbrugerne faktisk går op i virksomhedernes grønne profil”

Stifterne af Contribe (fra venstre): Tobias Ørskov Madsen, Christoffer Bouet og Lasse Viggo.

Startuppet Contribe gør det nemt for forbrugerne at støtte grønne formål, når de i forvejen handler i en webshop. De første 100.000 kunder har prøvet løsningen, og resultaterne har været så gode, at virksomheden nu har rejst syv millioner kroner til vækst.

Startuppet Contribe gør det nemt for forbrugerne at støtte grønne formål, når de i forvejen handler i en webshop. De første 100.000 kunder har prøvet løsningen, og resultaterne har været så gode, at virksomheden nu har rejst syv millioner kroner til vækst.

Modeindustrien er en af de helt store klimasyndere, og den store omstilling er svær uden store, teknologiske gennembrud. Men forbrugerne vil have bæredygtighed nu.

Derfor har startuppet Contribe udviklet en løsning, hvor forbrugerne støtter et godt formål direkte i købsflowet, når de alligevel er ved at købe et par solbriller og en t-shirt. Kunden involveres og bestemmer, hvem donationen skal gå til, mens virksomheden betaler som en del af deres grønne profil.

”Da vi snakkede sammen sidst, havde vi en idé om, at det er muligt både at være mere bæredygtig, få mere loyale kunder og dermed profitmaksimere. I dag har vi bevist, at der er en vej, hvor det grønne faktisk booster forretningen – uden at greenwashe,” siger Christoffer Bouet, stifter og CEO for Contribe.

Læs også: Anti-greenwashing: Ugens Startup vil gøre klimahandling enkel og overskuelig for virksomheder

Startuppet har i dag 100 webshops på sin løsning, som især kommer fra fashion, kids og beauty. Og med de første 100.000 kunder gennem løsningen kan stifteren bevise, at de med støtten til de gode formål faktisk øger rentention og konverteringsgraden, fordi kunderne synes om tiltaget. Det grønne add-on skaber simpelthen større loyalitet.

”Vi har formået at få fat i markedet og kan se, at forbrugerne faktisk går op i, at virksomhederne gør noget. Derfor tror vi på, at det kan blive fremtidens måde at shoppe på,” siger han.

Og investorerne er tilsyneladende enige: Contribe har netop rejst yderligere €1M (ca. 7,5 millioner kroner) i en pre seed-runde øremærket vækst.

Mere end bare at overholde krav

Contribe er langt fra det eneste startup, som hjælpe andre virksomheder med det grønne arbejde. Men hvor mange fokusere på at overholde nye krav i lovgivningen, forsøger Contribe at finde krydsfeltet mellem lovkrav og kundeloyalitet.

”Compliance software er med al respekt ikke super sexet. Så vi taler ind i compliance, men vi har også den løsning, der gør det relevant for kunderne, får dem involveret og taler dem til på en fed måde,” siger Christoffer Bouet.

Startuppet såkaldte “Sustainability Management Platform” hjælper virksomhederne med at finde relevante, verificerede projekter, som deres kunder kan donere til. Samtidig dokumenterer platformen den grønne indsats. Det er der på seks månder 100 shops i 6 forskellige lande, som har købt ind på. Men ambitionerne er meget større.

Positive transkationer på stor skala

Det første produkt fra Contribe handler i høj grad om at skabe kundeloyalitet med bæredygtighed som omdrejningspunkt: Forbrugeren støtter et godt formål og får en god følelse, når de alligevel handler.

Næste produkt fra startuppet skal gøre det muligt at vise resultaterne frem. Her vil platformen gøre det muligt at fremvise hele værdikæden – valideret og certificeret af en tredjepart – så webshops får mulighed for at kommunikere deres grønne indsats uden at falde i greenwashing.

“Hver transaktion har potentiale til at efterlade et positivt aftryk på verden. Det er vi nu klar til at gå ud og vækste i onlineshopping. Om halvandet år skal vi have én million brugere på Contribe og faktisk stå i en situation, hvor vi er break even – eller har mulighed for at rejse en stor investeringsrunde til yderligere skalering. Det skal sætte os selv, i en gunstig situation,” siger Christoffer Bouet.

Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Samt de seneste nyheder og største historier om tech og startups direkte i indbakken hver torsdag!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY