You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Copenhagen Capacity forbinder udenlandske virksomheder med det nordiske økosystem

@Redaktionen
Internationale ranglister afslører mange gode grunde til at drive en virksomhed fra Danmark. Copenhagen Capacity hjælper udenlandske virksomheder med at vurdere, om Greater Copenhagen er en bæredygtig destination for deres behov, før de træffer den vigtige beslutning om at flytte hertil.

Sponsoreret: Denne artikel er udgivet i samarbejde med Copenhagen Capacity


For danskerne kan det virke mærkeligt, at udenlandske talenter og virksomheder vælger at flytte til et sted, hvor høj skat og dårligt vejr ofte er på listen over ting, vi klager over.

Når man driver en forretning, er der imidlertid et væld af fordele, som gør Danmark attraktivt. Landet ligger konsekvent i toppen af hitlisterne, når det gælder “easy of doing business”, tillid og livskvalitet – og i 2022 blev København kåret som verdens mest digitale by.

“Vi hjælper startups og virksomheder fra alle brancher globalt med at etablere en nordisk eller international base i Greater Copenhagen Regionen og hjælper dem med at vurdere både de styrker og svagheder, som København har for dem som et potentielt nyt knudepunkt,” forklarer Oliver Hall, Head of Tech Investments (UK, EU & Japan) i Copenhagen Capacity.


Om: Copenhagen Capacity

  • Copenhagen Capacity er den officielle organisation til at tiltrække og støtte internationale virksomheder, investorer og professionelle talenter med det formål at skabe kontinuerlig, bæredygtig vækst i Danmark og Greater Copenhagen Region. Organisationen gør dette ved at promovere hovedstadsregionen og landet globalt og ved at bruge sit netværk og sin erfaring på tværs af erhvervslivet, den akademiske verden og den offentlige sektor til at vejlede kunderne om deres forretningsmuligheder.
  • Organisationen beskæftiger i øjeblikket 17 forskellige nationaliteter, der taler over 20 sprog, hvilket gør det nemt at nedbryde både sproglige og kulturelle barrierer.
  • Kontakt: Oliver Hall, Head of Tech Investments (ohall@copcap.com) & Dan Rosenberg, Strategy and Talent Acquisition Lead (dro@copcap.com)

Den lokale guide

For udenlandske virksomheder er Copenhagen Capacity en fælles indgang til det lokale økosystem – den lokale guide, der kender og forstår lokalsamfundet indgående, og som allerede støtter 30-50 virksomheder i at etablere sig i Greater Copenhagen hvert år. De ved, at hver virksomhed har sin egen rejse, og derfor er støtten fra Copenhagen Capacity altid skræddersyet til deres individuelle behov.

“Hvis de ønsker at komme og opleve, hvad de kan opnå her, så går vi hele vejen: Vi viser dem rundt, introducerer dem til partnere på tværs af triple helix, tilbyder en række rådgivningstjenester og benchmarks i forhold til andre steder og hjælper dem endda fuldt ud med adgang til højt kvalificerede internationale talenter gennem vores verdensklasse talentteam,” forklarer Oliver.

Copenhagen Capacity har 27 års unik erfaring med at skabe business cases – lige fra benchmarking af logistikken i forbindelse med etablering i Danmark i forhold til andre byer til at forklare forskellige modeller for virksomhedsstrukturering – samt prestigefyldte priser for oprettelsen af industriklynger, såsom Medicon Valley, CLEAN Cluster, og tæt støtte til andre såsom Copenhagen Fintech, Danish Life Science Cluster og BLOXHUB. Samtidig er Copenhagen Capacity en produktiv initiativtager til nordiske projekter, såsom Nordic Asian Venture Alliance, Microbiome Signature Project, Greater Copenhagen Career Portal og Greater Copenhagen Green Deal.

Et sted for mennesker

Det er let at pege på ranglister, der viser alle fordelene for virksomheder, når udenlandske virksomheder overvejer at flytte til Danmark. Men ifølge Oliver – en brite, der er flyttet til Danmark – handler det ikke kun om de forretningsmæssige incitamenter.

“København er ikke bare verdens mest digitale by og det nemmeste sted i Europa at drive forretning. Når virksomheder flytter, betyder det også, at folk flytter, og så betyder levevilkårene også meget. Og når det gælder work/life-balance og livskvalitet, er det svært at slå denne region”, siger han.


 

Curaizon: en britisk baseret life science-virksomhed, der flytter til Danmark

Hvem?: Curaizon er en life science-virksomhed fra Storbritannien. De leverer en digital tjeneste, der sikrer korrekt indtagelse af ordineret medicin til gavn for patienter, sundhedsudbydere og medicinalvirksomheder og hjælper dermed disse patienter med at opnå en bedre håndtering af kroniske sygdomme.

Copenhagen Capacity har bistået Curaizon i beslutningen om at flytte virksomhedens globale hovedkvarter fra London til Medicon Valley i København.

Hvorfor København?
– Den højt specialiserede arbejdsstyrke, som har vist sig at være betydeligt billigere (men lige så kvalificeret) sammenlignet med den specifikke arbejdsstyrke i Storbritannien.
– Skattefordele for F&U-virksomheder.
– En medstiftervenlig skattelovgivning.
– Teknologiske fremskridt og udvikling.
– Medicon Valley som et økosystem, hvorfra de kan hente de højt specialiserede talenter, som de har brug for.

Hvordan CopCap hjalp: I løbet af beslutningsprocessen har Copenhagen Capacity introduceret Curaizon til det pulserende økosystem inden for life science i Greater Copenhagen, vigtige interessenter og generelle forretningsaktiviteter i Danmark. Efter Curaizons flytning til København har Copenhagen Capacity fortsat været en tæt partner, som har rådgivet virksomheden om bl.a. investeringer, dataadgang og markedsadgang.


En karriere i Danmark:

  • 10,5 % af den erhvervsaktive befolkning består af internationale talenter, hvilket er en illustration af, at Danmark i årevis har været et attraktivt karriereland, men samtidig er dybt afhængig af internationale talenter. Derfor arbejder Copenhagen Capacity aktivt for at inspirere og motivere flere internationale kandidater til at overveje en karriere i Danmark.
  • “Og med nogle af de fladeste arbejdspladshierarkier i verden bliver du opfordret til at dele dine idéer og tage aktivt del i udformningen af den teknologiske scene og ikke mindst den grønne omstilling i Greater Copenhagen,” siger Dan Rosenberg, Strategy and Talent Acquisition Lead hos Copenhagen Capacity.
  • Er du også parat til at slutte dig til os? Se de ledige stillinger og tilmeld dig karrierenyheder på Greater Copenhagen Career Portal.

FREE E-PAPER:
Get "The Danish Startup Bible"

…you will also be signed up for our weekly newsletter with the latest news and stories from the Danish startup-ecosystem!

Vi spammer ikke, og du kan altid afmelde dig igen!
Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY