You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Greater Copenhagen from above as seen by Copenhagen Capacity

Copenhagen Capacity hjælper fintech-scenen med at vokse i Greater Copenhagen

@sebastian

I 2015 begyndte Copenhagen Capacity at fokusere på fintech, og med sine mere end 20 års erfaring med at tiltrække virksomheder og talent til Greater Copenhagen har organisationen allerede påvirket regionens fintech-økosystem

Siden 1994 har Copenhagen Capacity overbevist udenlandske virksomheder og talent om, at Greater Copenhagen – Østdanmark og Skåne i Sydsverige – er et godt sted at gøre forretning.

“Vores opgave er at tiltrække og promovere udenlandske virksomheder, talent og kapital til regionen. Hvert år etablerer 30-40 udenlandske virksomheder sig i regionen – enten med et nordisk hovedkvarter eller regionalt kontor – og det skaber 1300-1400 jobs,” siger Oliver Hall, Head of Tech Investments i Copenhagen Capital.

I årenes løb har Copenhagen Capacity hjulpet virksomheder fra alle slags sektorer med at etablere deres forretning i Greater Copenhagen, og i december 2015 begyndte organisationen at fokusere på fintech.

Beslutningen blev dels hjulpet på vej af, at søsterorganisationen Wonderful Copenhagen havde succes med at tiltrække verdens største fintech-event Money 20/20 til København, dels af en Rainmaking-rapport om regionens fintech-potentiale. I dag er Copenhagen Capacity tæt partner med vækstorganisationen Copenhagen FinTech og dets Lab – Skandinaviens første co-working space dedikeret til fintech-iværksættere.

Et voksende fintech-økosystem

Når Copenhagen Capacity skal overtale udenlandske tech-virksomheder til at etablere deres forretning i regionen, har de nogle esser i ærmet, som altid gælder: Verdensbanken har placeret Danmark som det bedste europæiske land at gøre forretning i hvert år siden 2012, og Danmark er lige blevet rangeret som #1 på EU’s ”Digital Economy and Society Index”.

“For virksomheder er Greater Copenhagen en af de bedste platforme i Europa til at blive succesfulde,” siger Oliver Hall: ”Specielt for fintech-virksomheder er der sket meget i de seneste år. Større banker har lavet åbne API’er som iværksættere kan bruge, Skandinaviens første co-workspace for fintech-iværksættere er åbnet for nyligt, myndighederne har en task force til at støtte udenlandske løsninger i Danmark og en regulatory sandbox er på vej – bare for at nævne nogle tiltag.”

Økosystemets vækst kan ses på investeringerne i regionen: Fintech investeringer i de Nordiske lande er tredoblet i størrelse fra 2015 til 2016, og antallet af investeringer har overgået både Tyskland og Storbritannien.

Finder det rigtige talent

En vigtig del af at placere en virksomhed i Greater Copenhagen er adgangen til talent, og det er præcis, hvad Copenhagen Capacity har fokuseret på i deres seneste kampagne.

I samarbejde med fintech-virksomheder fra regionen har Copenhagen Capacity slået 36 jobs op inden for sektoren, og interessen har været overvældende:

“Det kan være svært at tiltrække det rette talent, men i de otte uger, kampagnen løb, havde vi 175.000 visninger fra hele verden, og vi fik 326 kandidater til de virksomheder, som var involveret i kampagnen,” siger Oliver Hall.

”Den digitale måde at markedsføre Greater Copenhagen på er et nytænkende format, som i princippet kan tilpasses alle brancher, markeder og målgrupper. Forud for kampagnen målrettet de internationale fintech-talenter ligger et grundigt forarbejde med målgruppeanalyser, virksomhedsinvolvering og ikke mindst udvikling af relevant og inspirerende kampagne-kommunikation. Vi er stadig i en læringsproces, men vi kunne ikke ønske os et bedre startgrundlag,” siger Louise Juhl, Marketing & Communication Director i Copenhagen Capacity

Mød regionens fintech-scene

Selvom fintech er et nyt domæne for Copenhagen Capacity, har organisationen allerede bevist, at den kan tiltrække talent og hjælpe med at bygge på et allerede stærkt fundament.

”Vores job er at hjælpe virksomheder med at tilslutte sig netværket – gennem co-working spaces, juridiske og finansielle eksperter, myndigheder og finansielle institutioner, inkubatorer og acceleratorer, kommercielle og tech-partnere – ligesom det er vores opgave at assistere med markedsresearch, rekruttering og så videre. Vi skal skabe vækst i regionen, så vi gør det uden betaling og helt fortroligt,” siger Oliver Hall.

Hvis du er interesseret i at høre mere om Copenhagen Capacity og møde nogle af regionens startups inden for fintech, afholder Copenhagen Capacity snart events i både København og London.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY