Selvom fintech-organisationens navn begynder med København, har de hele tiden været for hele Danmark. Konkurrencen er nemlig international, og derfor handler det om at stå sammen.
Sponseret: Artiklen er udgivet i samarbejde med Copenhagen Fintech.
Fintech er eksploderet i udbredelse og popularitet. Neo-banker og digitaliserede version af de bankprodukter, vi i forvejen kender, har fået følgeskab af helt nyt finansielle løsninger og værktøjer.
”Fintech er jo fede tech-løsninger, som gør livet bedre for almindelige mennesker og almindelige virksomheder. Innovation kommer mange steder fra: Fra store banker men i stigende grad også fra startups. Og der er ingen tvivl om, at Danmark har en styrkeposition her – det gælder også i Aarhus,” siger Simon Schou, Chief Innovation Officer i Copenhagen Fintech.
Virksomheder som Lunar, Aiia og Clearhaus viser allerede den aarhusianske fintech-pondus, og en underskov af startups og scaleups er på vej frem i byen. Men for Copenhagen Fintech er det vigtigt, at det ikke bliver en regional kamp i Danmark, for konkurrencen foregår internationalt.
Et samlende kraftcenter
Brugere såvel som aktører i det finansielle økosystem – såsom banker og forsikringsselskaber – er spredt over hele landet. For Copenhagen Fintech er opgaven derfor at samle trådene i ét nationalt kraftcenter for fintech.

”Dansk fintech er en stor, international vækstsucces, og én af grundene er, at vi har været gode til at samle kræfterne. Derfra har vi kunnet skabe netværk på tværs – både horisontalt og vertikalt såvel som nationalt og globalt. Vi ser os selv som den platform, der gerne vil forbinde og skabe de netværk, det kræver at opnå succes,” siger Simon Schou.
Organisationen driver fællesskabet Copenhagen Fintech Lab i København, men det betyder ikke, at alle startups skal samles i hovedstaden. I Aarhus er Clearhaus ved at skabe et fintech-miljø, hvor blandt andet Anyday, Vibrant og Quickpay allerede er flyttet ind – og det vil Copenhagen Fintech meget gerne bakke op om.
En global enabler
Både Cardly fra Odense, Subaio fra Aalborg og Lunar fra Aarhus har været en del af Copenhagen Fintech, siden organisationen blev skabt. Og selvom selskaberne drives fra forskellige steder i landet, er målet for fintech-organisationen at sætte dem i scene international.
”Fintech er et meget, meget globalt game, og vi har fokus på at positionere både Danmark og Norden i det felt. Det kræver en slagkraftig organisation med hele landet bag sig – og det har vi heldigvis fået gennem vores stærke samarbejdspartnere,” siger Simon Schou og tilføjer:
”Vi har en lang række forskellige programmer og aktiviteter for fintech-iværksættere på alle niveauer. Vi vil gerne i dialog med fintech-projekter – så man er altid meget velkommen til at række ud til mig eller en af mine kollegaer i Copenhagen Fintech.”