You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Copenhagen Fintech

Copenhagen Fintech vil være one point of entry til branchen

@simone

Copenhagen Fintech opruster for at sætte mere fokus på den danske fintech-scene, som de seneste år har oplevet en stigende interesse.

I efteråret begyndte det at myldre med fintechstartups ved Christianshavns kanaler. Her ved siden af Finansforbundet indtog Copenhagen Fintech, tidligere CFIR, nemlig et par etagers kontorer og startede Copenhagen Fintech Lab i samarbejde med Rainmaking Loft.

Labbet, i daglig tale, arbejder lidt bag kulisserne for at få det københavnske fintech-miljø til at vokse. Her samles venturefonde, partnere, virksomheder og startups, både uformelt og mere formelt, når Labbet laver forskellige aktiviteter.

Næsten hver uge kan medlemmerne og startups og corporates udefra komme ind til paneldebatter, oplæg og networking. Og på den seneste Fintech Forecast var der afsat nogle minutter til Copenhagen Fintechs mapping af miljøet.

Et kort over alle de danske fintechs

Organisationen ønsker nemlig at være branchens one point of entry. Og det skal sikres, ikke kun med Copenhagen Fintech Lab, men også med nordiske samarbejder med finske Hub13, Stockholm Fintech Hub og norske Mundi og Startup Lab, og et kort over alle de danske aktører.

“Vi er i gang med at mappe den danske fintech-scene. Arbejdet startede i december i samarbejde med en specialestuderende, for bag grafikken ligger en del data. Det er brugbart, ikke bare for os til at række ud og få viden om økosystemet, men også for investorer i forhold til pre-seed og matchmaking,” fortæller Rasmus Bjørn Dahl.

Kortet indeholder lige nu otte kategorier, hvor de forskellige startups fordeles efter parametre som fase og funding. For at komme på kortet skal man dog være fuldtid på sit projekt.

“Det er vigtigt for os, at de forskellige startups er seriøse,” siger Rasmus Bjørn Dahl, General Manager, hos Copenhagen Fintech Lab.

Copenhagen fintech lab, fintech
CEO for Copenhagen Fintech Thomas Krogh Jensen viser kortet over dansk fintech til Fintech Forecast 21 marts

Får startups ud af busken

Han har fået en del henvendelser fra startups, som følte sig lidt provokeret over ikke at være taget med i første version, så kortet er i konstant udvikling, og på den måde også med til at få nogle lidt ud af buskene og ind i netværket.

“Vi har fået en del henvendelser fra banker og venture kapitalister, som pludselig har opdaget nye spillere inden for fintech. Vi fungerer så som en slags filter og matchmaker. Det er der kommet mange frugtbare møder ud af,” fortæller Rasmus Bjørn Dahl.

Norden har en unik mulighed for at blive førende på fintech

For ham er det vigtigt at få sat endnu mere skub i dansk fintech, da vi i det danske samfund er langt fremme, hvad angår brug af teknologi i hverdagen.

“Det er ret unikt for Norden, at det kontantløse samfund er langt fremme. Derfor har fintech et stort potentiale her. Vi er digitalt modnet, og det betyder, at det er lettere at gå på markedet med en fintech-løsning her end mange andre steder,” siger Rasmus Bjørn Dahl og tilføjer:

“Det går hurtigt både i samfundet og med teknologier, og de store institutioner er nødt til at forholde til udviklingen. Men i det møde er de ikke altid de hurtigste. Det er her, startups kan se et potentiale, og det blomstrer i øjeblikket.”

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY