Copenhagen Games

Copenhagen Games: ”Vi har modnet den danske eSport-scene”

Copenhagen Games: ”Vi har modnet den danske eSport-scene”

Copenhagen Games fandt igen i år sted i Øksnehallen i hjertet af København. Her konkurrerede danske og internationale gamere i de mest populære spiltitler til eventet, som fandt sted i påsken.

Påsken er netop overstået og med den også Copenhagen Games, Danmarks primære eSportevent. Igen i år dannede Øksnehallen rammerne om nogle hæsblæsende dage med råben og skrigen, da turneringerne i Counter-Strike: Global Offensive, FIFA17, Call of Duty, HearthStone og League of Legends løb af stablen.

Copenhagen Games har længe været synonym med dansk eSport på allerhøjeste niveau og i år var ingen undtagelse. Således konkurrerede mere end 1.000 spillere fra ind og udland over eventets fire dage, som kulminerede lørdag, hvor de fleste finaler fandt sted. Bag arrangementet lå måneders forberedelse og en base af frivillige bestående af flere hundrede eSports-entusiaster.

En organisation med dybe rødder

Men organisationens rødder stikker meget længere tilbage i den danske gamerhistorie end Copenhagen Games’ historie antyder. Under navnet SLAP har man nemlig arrangeret online og LAN-events helt tilbage i de tidlige 2000’ere.

”På det her tidspunkt hed det ikke eSport, men bare lan-events hvor folk kom og hyggede sig. Efterhånden som det tog fart, begyndte vi at få nogle sponsorer, der lagde kontant-præmier, og det blev mere seriøst. På et tidspunkt vurderede vi så, at vi måtte tage skridtet videre. Fra at være en blanding af LAN og fest ville vi gøre det til en professionel sport. Det var her, vi valgte at starte Copenhagen Games op som underbrand,” siger Jeppe Grünberger, der er kommunikationsansvarlig og som mange andre arbejder frivilligt.

Kulturelt event i København

Med Copenhagen Games ville arrangørerne skabe et kulturelt event, der promoverede professionel eSport i Danmark og i udlandet. Det er en af grundene til, at man altid kan opleve en bred vifte af tidens populære spiltitler.

”Vi har altid kunne lide mangfoldigheden i gaming. Derfor har vi altid sat pris på, at interesserede kunne komme og se mere end én ting. Vi vil gerne ligge midt i København og være et kulturevent, og derfor vil vi gerne satse lidt bredere,” siger Jeppe Grünberger

På samme måde mener arrangørerne også, at de kan tage en del af æren for, at den danske eSport-scene er blevet modnet.

”I vores øjne er Copenhagen Games det event, der gjorde, at den danske eSport-scene blev moden. Det er det eneste professionelle eSport-event Danmark har og har haft. Det skal være velproduceret, og det skal være Danmarks gaming-ansigt udadtil. Så på den måde synes jeg, at vi har skubbet eSporten frem i Danmark,” siger Jeppe Grünberger.

Satsede tidligt på Global Offensive

Da Copenhagen Games først materaliserede sig, valgte man tidligt at satse på Counter-Strike: Global Offensive, der i dag er den version af Counter-Strike, som alle konkurrerer i. Det gjorde, at eventet tiltrak datidens bedste hold og var med til at sætte Copenhagen Games på verdenskortet, som en af de primære turneringer i kaldenderen. Det har dog siden ændret sig, hvilket arrangørerne håber på at kunne råde bod på i fremtiden. Copenhagen Games er nemlig sakket bagud sammenlignet med internationale turneringsarrangører som ESL, PGL og Turner, som både skiller sig ud med præmiesummer i millionklassen og imponerende live-produktioner.

”Vi arbejder stadig på, hvordan vi kan nå op på samme niveau som de store internationale turneringer. Vi vil rigtig gerne have tier 1-hold tilbage til Danmark igen, hvor vi lige nu har tier 2-hold til vores turnering. Vi mangler den danske sponsor, der er villig til at tro så meget på det, at man lægger de millioner, der skal til for i dag at tiltrække topholdene. Her skal vi nok også blive bedre til at kommunikere, hvad der er nødvendigt, og hvorfor det er det,” siger Jeppe Grünberger

Vil forbedre produktionen

Desuden reflekterer Copenhagen Games hvert år over fremtiden. Her ønsker man at forblive i hjertet af København, selvom eventet er ved at vokse sig for stort til Øksnehallen. Derfor arbejder Copenhagen Games på at forbedre sit ansigt udadtil, da det er her den store internationale fanskare er at finde.

“Der, hvor vi gerne vil forbedre os, er inden for streaming, som er der, hvor vi vurderer, at det største potentiale ligger. Vi tror på, at man kan have et event, der måske ikke er større, end det kan være i Øksnehallen, men stadig kan nå ud til millioner af mennesker hvis blot du har et tilstrækkeligt godt produktionssetup. Og det er den udvikling, vi håber, vi kan fortsætte med at forbedre,” siger Jeppe Grünberger

Tanken er, at man med flere penge vil kunne løfte både præmiesum og også produktionsværdi. På den måde håber man på igen at kunne tiltrække verdens bedste hold. Samlet vil det så generere større indtjening, når streaming-rettighederne sælges til eksempelvis Twitch, YouTube eller facebook.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste