Cordiq

Cordiq leverer datadrevet forretningsudvikling, for værdien gemmer sig i dine data

@simone

Danske Cordiq arbejder populært sagt inden for IoT og Big data. Men stifteren vil hellere tale om løsningerne end værktøjerne, og deres løsning er en abonnementsmodel til virksomheder, som skaber værdi i eksisterende data.

Kunstig intelligens, machine learning og tingenes internet. Det er populære betegnelser, men dem vil Frederik Bonde, medstifter af IoT-virksomheden Cordiq, ikke tale om. Han vil meget hellere tale om værdien i data end værktøjerne til at hente den.

“Hvis du vælger at bygge et hus, begynder du jo heller ikke at diskutere med håndværkeren, hvilken hammer han bruger. Vi gør meget ud af ikke at tale om teknologi, men at tale problemløsninger og hypotesebesvarelser,” siger han.

IoT på abonnement

Cordiq er et dansk driftsselskab i det holdingselskab, Frederik Bonde har med partnere Finn Krusholm. De har også startet virksomhederne Apps People og Cloud People, sidstnævnte er infrastrukturpartner hos Microsoft. Den virksomhed startede de op i 2013 – dengang var det uhørt at lave en abonnementsmodel på it-infrastruktur. Men den model fungerede for dem, og derfor er Cordiq også populært sagt IoT på abonnement.

“Normalt laver man abonnementsløsninger på mættede markeder og konkurrerer på prisen. Men IoT er langt fra mættet i Danmark, tilgengæld er det spået en stor fremtid. Vi har valgt at starte med en abonnementsmodel, fordi vi tror på, det også er bæredygtigt om fem år. Vi tror på, at man skal gøre det, man er god til. Er man inden for manufacturing, er man god til at fremstille sine varer, men ikke nødvendigvis til at vedligeholde algoritmer. Men det er vi, og en abonnementsmodel er god, fordi det er en service, man abonnerer på,” siger Frederik Bonde.

Data bliver mere tilgængeligt – så brug det

Hos Cordiq rådgiver de virksomheder og tager udgangspunkt i en eksisterende data og datakilder, som de gør mere intelligente. Kunderne bliver altså med Cordiqs hjælp klogere på deres forretning.

“Data bliver mere og mere tilgængeligt, så hvorfor ikke lave en forretning, som tager fat i dataen, smide noget machine learning ovenpå og så finde mønstre, som kan gøre forretningsudvikling lettere? Cordiq fremmer datadrevet forretningsudvikling, og viser små og mellemstore virksomheder, hvordan de kan udnytte den data, de allerede har,” forklarer Frederik Bonde.

Cordiq har eksempelvis haft et projekt hos HP Industries, hvor de lavede fejlfinding på en maskine og hjalp dem til at reducere spild. Men i stedet for kun at lave rådgivning på det ene projekt, tilbød Cordiq på baggrund af den viden, de havde skabt, at bygge en IoT-løsning og en service, som HP efterfølgende kunne abonnere på for løbende at skabe værdi ud fra deres data.

Gør ikke noget uden et internationalt sigte

En abonnementsmodel har også andre fordele, også for Cordiq. Det er mere skalerbart end en ren konsulentforretning, og hos Frederik Bonde og Finn Krusholm gør ikke noget, der ikke har internationalt sigte.

“Det skal kunne skaleres. Desuden bliver vi også klogere af at kunne teste vores system og algoritmer, og jo flere der bruger dem, jo klogere bliver vi og ultimativt vores kunder. Vi kommer ikke til at lave de store turn overs på abonnementsmodellen, men vi ser det også som en stor del af vores research og development, og det kan give os svar på, hvad vi kan gøre om tre år,” siger Frederik Bonde og giver et eksempel:

“Forestil dig en pulje på en 20-50 virksomheder inden for stort set samme felt. Vi kan se mønstre på tværs af organisationerne, og kan hurtigt og anonymt danne os et overblik over, hvor verden bevæger sig hen på dette område. Det kan komme både os og vores kunder til gode.”

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY