You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Cybersikkerhed: Aarhus-startup sikrer amerikansk millioninvestering

@Adam

Fra de intellektuelle haller på Aarhus Universitet til frontlinjerne af teknologisk innovation, Coana’s ‘kode-bevidste’ softwareanalyse lover at reducere støj fra falske sikkerhedsalarmer med op til 95%.

Fra de intellektuelle haller på Aarhus Universitet til frontlinjerne af teknologisk innovation, Coana’s ‘kode-bevidste’ softwareanalyse lover at reducere støj fra falske sikkerhedsalarmer med op til 95%.

This post is also available in: English

I dag markerer en væsentlig milepæl for Coana, som har rejst 1,6 millioner dollars i en pre-seed investeringsrunde der er ledet af Sequoia Capital. Coana er en startup med ambition om at omdefinere sikkerheden i software-forsyningskæden, og de er netop kommet et væsentlig skridt nærmere deres mål med den nye kapitalindsprøjtning.

“Vores ambition er at bevæge os opad på markedet, til sidst med mål om at imødekomme store virksomheder, men det vil tage noget tid, før vi har sofistikationen i sprogstøtten til at nå det niveau. Virksomheder, der ønsker at udforske Coana, kan ansøge om tidlig adgang nu,” udtaler Anders Søndergaard sig til TechCrunch.

Spin-out: Akademia til Startup

Historien om Coana begyndte for år siden på Aarhus Universitet, hvor de tre stiftere, professor i Datalogi Anders Møller og PhD’er Benjamin Barslev Nielsen og Martin Torp, begav sig ud på en vej af banebrydende forskning, efter at være stødt på et teknisk gennembrud. De grundlage Coana i 2021, hvorefter CEO og co-founder Anders Søndergaard tilsluttede sig i 2022

Coana til forskel

Forestil dig en verden, hvor 95% af de sikkerhedsadvarsler, du modtager, er irrelevante. Det er den nuværende virkelighed med traditionelle “sikkerheds sårbarheds scannere” – såkaldte SCA-værktøjer. Coana er til for at ændre på netop dette brogede billede. Deres innovative tilgang filtrerer støjen fra og fremhæver kun de sårbarheder, der rent faktisk betyder noget – og reducerer væsentligt byrden af sikkerhedsstyring.

Coana analyserer fulde JavaScript-applikationer og skærper præcision af identificeringen af sårbarheder i open-source software. Med støtten og tilliden fra Sequoia Capital, sammen med Essence VC og flere prominente eksperter i industrien, er der planer om at udvide produktet til andre programmeringssprog, blandt andet til Java og Python i løbet af 2024. De sigter efter at gøre det muligt at tilbyde en høj grad af præcision i identifikationen af relevante sårbarheder, hvilket kan blive game-changer for udviklere og sikkerhedsteams.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY