Antallet af danskere, som dagligt springer på cyklen, er i ifølge Cyklistforbundet 20 procent lavere end for ti år siden. Men iværksætterne Anders Torp og Anders Westergaard har trodset statistikkerne, og mere end fordoblet antallet af kunder og bestillinger hvert år, de sidste fem år.
I deres virksomhed JOOLL tilbyder de medarbejdercykler til virksomheder for en fast månedlig Leasingydelse. Og konceptet, der gør det muligt for arbejdsgivere, at tilbyde deres medarbejdere en cykel til pendling, har vist sig at være en effektiv måde at få danskerne tilbage i sadlen i en tid, hvor salgstallene i cykelbranchen ellers er i frit fald.
“Vi har kontinuerlig vækst. Det skyldes uden tvivl, at en JOOLL ikke på samme måde gør et indhug i privatøkonomien, fordi den er leaset af arbejdspladserne som et beskattet gode på linje med firmabil eller fri telefon. Samtidig mærker vi, at ESG er højaktuelt for virksomhederne, der samarbejder med os som en del af deres klimatiltag,” siger medstifter Anders Westergaard i en pressemeddelelse.
Overskuddet geninvesteret i vækst
Virksomheden oplever i år, at over 80 procent af kunderne leaser nye cykler, når kontraktperioden udløber. Og den tendens har fået iværksætterne til at satse mere langsigtet.
JOOLL ekspanderede i 2023 til Sverige og Tyskland, og det næste store mål er nu at bevise, at konceptet også kan begå sig i en international kontekst. Derfor er overskuddet fra de første år geninvesteret i virksomheden.
Læs også: Grønnere frynsegoder: Iværksættere tilbyder “fri cykel” i stedet for “fri bil”
Især på det tyske marked ser JOOLL store muligheder for vækst, og her har virksomheden investeret stort i en webplatform, markedsføring og tyske medarbejdere der arbejder fra hovedkontoret i København.
“Det er et halvt år siden, at vi gik ind i Tyskland, og status er, at vi lige nu i snit får to nye tyske virksomheder med om dagen. Det er markant bedre, end da vi startede i Danmark. Vi ser store muligheder på det tyske marked, fordi vi er platformbaserede. Konkurenterne i Tyskland er ikke på samme måde online, og deres løsninger påfører virksomhederne meget papirarbejde og gentagen administration,” fortæller medstifter Anders Torp.
JOOLL har derfor geninvesteret en del af overskuddet i videreudvikling af it-infrastruktur og systemer, der understøtter den digitale kunderejse:
“Som koncept er vi mere en tech-virksomhed end en cykelforretning. Det giver os nogle store internationale skaleringsmuligheder, fordi vi relativt nemt kan etablere os i flere lande,” forklarer Anders Westergaard.
Iværksætterne forventer, at virksomheden i 2024 vil opleve minimum 100 procent vækst og ser frem til at skulle ansætte flere medarbejdere på kontoret i Nordhavn.”