Dagens techbrief: Britisk data-vagthund gør af Google, Zendesk lancerer ny platform, USAs enhjørninge er måske ikke så magisk og algoritmer sætter aftryk på boligmarkedets prisniveau

Fake News, sad og [hyuge] – vi får mange gode ord og udtryk fra Amerika, og i dagens techbrief lærer vi jer et nyt: Fake unicorns. Derudover tager vi trykket på en potentiel dataskandale, fortæller historien om Zendesks nye platform, og algoritmer forudsiger ikke kun danske boligpriser, de påvirker dem også.

Britisk data-vagthund gøer af Google

Den britiske virksomhed, Deepmind, overdrager en app, der har haft adgang til det britiske sundhedsvæsens data, til Google. Den britiske datastyrelse, ICO, begynder en undersøgelse af overdragelsen. Det skriver Forbes.

I en tid hvor datasikkerhed og privatlivets ukrænkelighed indtager en fundamental del af tech agendaen, kan det forekomme tankeløst – eller nonchalant – at Google absorberer en virksomhed, der har haft adgang til mange briters sundhedsdata.

Deepmind, en britisk, kunstig intelligens virksomhed, bekræftede i tirsdags at deres Deepmind Health enhed bliver en del af Google Health. Overdragelsen sker for at gøre Streams Appen til “En AI-dreven assistent for sygeplejerske og doktorer verden over,” skriver Deepmind ifølge Forbes.

På trods af de noble ambitioner skaber overdragelsen panderynker hos ICO, den britiske datasikkerhedsstyrelse. Bekymringen er at Google får direkte adgang til personfølsom data fra det britiske sundhedsvæsen, NHS, da Deepmind brugte den data til at udvikle Streams Appen.

“Vi holder løbende øje med situationen,” udtaler en repræsentant fra ICO ifølge Forbes. “(To undersøgelser af sagen) … fremhæver vigtigheden af klar og effektiv ledelse, når NHS giver tredjeparter mulighed for at tilbyde digitale services.”

Dominic King, leder af Deepmind Health, sagde på Twitter: “Jeg vil være helt klar i mælet omkring det. Dataen er ikke Deepminds eller Googles – det tilhører vores partnere, uagtet om det er NHS eller internationale partnere. Vi behandler det data i overensstemmelse med deres instruktioner – intet andet.”

Zendesk lancerer ny platform og høster frugterne efter opkøb

Zendesk lancerer Zendesk Sunshine – en åben og fleksibel CRM-platform, der er bygget i den offentlige sky hos Amazon Web Services (AWS). Zendesk Sunshine giver virksomheder mulighed for at forbinde og forstå alle deres kundedata, uanset hvor de befinder sig, og platformen giver udviklere mulighed for at bygge og udrulle kundeapps og services hurtigere.

“Det er tid til at frigøre sig fra de CRM-platforme, der tror, de er universets centrum og låser dig til et forældet syn på verden,” siger Mikkel Svane, Zendesk grundlægger og CEO.

Derfor lanceres Zendesk Sunshine for at kaste lys på de mange forskellige dimensioner af kunder og deres data.

I forbindelse med lanceringen af Zendesk Sunshine har Zendesk også annonceret et samarbejde med AWS, der skal understøtte infrastrukturen af den nye CRM-platform. Partnerskabet betyder, at sikkerheden, skalerbarheden og pålideligheden i AWS er bygget ind i kernen af Zendesk Sunshine. Det gør platformen mere moderne, fleksibel og åben end traditionelle platforme. Virksomheder høster dermed fordelene af skyen, så de hurtigt og nemt kan flytte data mellem Sunshine og deres egne systemer og applikationer.

Zendesk lancerer også Zendesk Sell – et softwareværktøj til automatisering af salgsstyring, som hjælper salgsfolk med at øge produktiviteten og giver dem et bedre overblik over deres pipeline på en brugervenlig måde. Zendesk Sell udspringer af Zendesks opkøb af Future Simple Inc. – virksomheden bag Base – i september 2018.

Falske enhjørninge galoperer henover den amerikanske venture kapital-industri

USA er hjemsted for en imponerende flok af startup enhjørninge. Men de mange værdiansættelser på den gode side af en milliard dollars er måske lige optimistiske nok ifølge to amerikanske professorer.

Will Cornall og Ilya A. Strebulaev fastslår i deres udgivelse: ““Squaring Venture Capital Valuations With Reality,” at enhjørninge, der har fået venture kapital funding, i gennemsnit er værdiansat 48 procent for højt. Det skriver det Intelliencer.

Venture kapital er en barsk industri. Kun de øverste fem procent af venture kapital-fonde laver en profit, der retfærdiggør investeringsformens indbyggede risiko. De to forskere mener at de høje værdiansættelser er en funktion af venture kapital-systemets design.

“Overvurderingen af værdiansættelserne sker fordi en værdiansættelse, efter en ny investeringsrunde, antager at alle virksomhedens aktier har samme værdi som de aktier, der netop er blevet udstedt.”

Men man kan ikke sammenligne aktier fra Pre-seed-runder og en A-, B-, eller C-runde en til en. De medfølgende rettigheder til aktier fra forskellige runder varierer voldsomt, når det kommer til medbestemmelse, konvertering og beskyttelse mod potentielle økonomiske ulemper.

Algoritmer frustrerer boligkøbere

Internettets prisportaler rammer ofte langt forbi målet, når prisen på en bolig skal fastsættes. En prisdifference på 1 mio. kroner er slet ikke ualmindeligt og det har faktisk betydning for prisdannelsen i markedet.

Danske BOLIGadvokater ser med skepsis på tendensen til denne online-prisfastsættelse og vilde fejlskud i både opadgående og nedadgående retning. Det skaber frustrerede købere og sælgere.

Algoritmer giver et mudret billede af prisforhold på boliger. Prisen er fastsat ud fra gennemsnitsberegninger i området, men tager ikke højde en unik placering, hvilket betyder, at sælger pludselig skal forklare, hvorfor ejendommen er meget dyrere end angivet på prisportalen.

Et konkret eksempel er et sommerhus med 180 grader uhindret havudsigt og direkte adgang til stranden. Her angiver prisportalernes gennemsnitsberegninger en pris, som ligger under 1 mio. kroner, mens den konkrete vurdering ligger en del over 2 mio. Kroner.

“Prisen på en bolig er altid er til forhandling, men vi er ikke begejstrede for prisportalernes indblanding, fordi de forvirrer både køber og sælger. Vi ved, at en prisvurdering, som tager udgangspunkt i den konkrete ejendom, giver både køber og sælger det bedste grundlag for en fair bolighandel”, siger Advokat og formand for Danske BOLIGadvokater Jan Schøtt-Petersen.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY