Dagens techbrief: Blockchain i valgboksen, Verdensbanken hædrer Danmark, dronerne kaprer jobs og en kryptoinvestering i milliardklassen

Dagens techbrief: Blockchain i valgboksen, Verdensbanken hædrer Danmark, dronerne kaprer jobs og en kryptoinvestering i milliardklassen

Vi har trawlet de internationale nyhedsfarvande for at finde de bedste og mest relevante tech-nyheder til dig. Danmark er igen i verdenstoppen, når det kommer til at drive forretning med lethed. Først var det robotterne, nu er det dronerne, der tager dit job. En amerikansk stat overvejer at bruge en blockchain-løsning til 2020 valget, og så har en kryptobørs lukket en massiv E-runde.

Verdensbanken kårer Danmark som tredjebedste land at lave forretning i

New Zealand, Singapore og Danmark udgør tilsammen top-tre på Verdensbankens “Doing Business 2019”-rapport. Landene bliver vurderet ud fra deres evne til at skabe reguleringer, der fordrer erhvervsaktivitet.

Det danske erhvervsklima har altså de bedste tilbud i hele Europa. Norge er nærmeste forfølger hele fire pladser efter på en 7. plads. Det er andet år i træk at Danmark indtager en tredjeplads.

“En dansk entreprenør kan forvente at være i stand til at registrere en ny virksomhed i løbet af 3,5 dag, og han kan færdiggøre alle de nødvendige juridiske procedure i forhold til at bygge et lager i løbet cirka to måneder,” fremhæves det i rapporten.

Robo… Nej vent. Dronerne kommer!

Salget af droner eksploderer i disse år, og det kan koste arbejdspladser. Men Danmark har mulighed for at blive et ledende land indenfor droneindustrien.

I 2020 vil der blive solgt 1,6 millioner droner om året. Det betyder at mellem 250.000 og 300.000 danskere kan miste deres job til de flyvende robotter ifølge en rapport fra Mckinsey. Det skriver Berlingske.

Dronereksplosionen skaber – ligesom med robotterne – også muligheder ny industri i Danmark, vurderer Mads Lebech, adm. Direktør i Industrien Fond:

”Der var på den ene side et eksisterende miljø i Danmark, der havde interesse i og viden om droner, og på den anden side havde erhvervslivet en vision om potentialet,« siger Mads Lebech til Berlingske.

Amerikanske stater vil bruge blockchain i valgboksen

Blockchainteknologien kan blive taget i brug i flere amerikanske stater når valgperioden starter i 2020. Det skriver The Information.

En blockchainbaseret software til smartphones ved navn Voatz testes i øjeblikket i West Virginia’s 55 amt i forbindelse med midtvejsvalge. Platformen bruges konkret til at give borgere i udlandet mulighed for at stemme ved hjælp af en app. Men ifølge stifteren af Voatz, Bradley Tusk, er der gode muligheder for at tilbyde løsningen til flere amerikanere og mere end ti stater har udtrykt deres interesse i løsningen.

Siden 1972 er det kun omkring 55 procent af den amerikanske befolkning, der har fundet vej til valgstederne. Men 95 procent af befolkningen ejer en mobiltelefonen, så en internet-baseret mobilløsning kan være kilden til at øge stemmeprocenten. En undersøgelse af 3.649 stemmeberettigede amerikanere fra 2016 viser, at omkring fyrre procent vil vælge muligheden for internetafstemning fremfor den klassiske løsning.

Løsningen møder også kritik. Daren Dill er professer i datalogi på Stanford og har siden årtusindeskiftet arbejdet med offentlige online afstemninger. Han er stifter af organisationen Verified Voting, der står i kontrast til afstemninger via internet eller blockchain teknologi.

“Det er en frygtelig ide. Der er bred enighed blandt de bedste computerforskere om, at det ikke er muligt med den nuværende teknologi. Hvis nogen mener de har et sikkert system til onlineafstemninger, så har de en stor bevisbyrde at løfte,” siger Dill i et interview.

Læs mere her: 

The campaign for mobile-phone voting is getting a midterm test

Why security experts hate that “blockchain voting” will be used in the midterm elections

Coinbase rejser E-runde til at accellerere kryptovaluta

Handelsplatformen for kryptovaluta, Coinbase, sikrer en investering på 300 millioner dollars. Den samlede værdi er nu på mere end 8 milliarder dollars.

Nedadgående hype til trods er kryptovaluta ikke fortid. Den historiske investering i en kryptoplatform ledes af Tiger Global Management og prominente navne som Y Combinator Continuity og Andreessen Horowitz har også sikret sig en billet.

Coinbase skal bruge kapitaltilførelsen til global skalering og bygge bedre infrastruktur mellem klassisk valuta og krypto ditto.

Platformen vil i fremtiden kunne tilbyde handel med flere kryptovalutaer og man håber at kunne bringe flere finansielle institutioner ind i kryptomiljøet.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste