På dagens årsmødet for foreningen Danish Business AngelsEn angel investor er en velhavende person, der tilbyder penge, mentorskab og ekspertise til start-ups og nystartede virksomheder. De påtager sig risici for et ... More – DanBAN – var 250 business angels samlet i Odense, hvor tallene fra medlemsanalysen for 2018 blev afsløret.
Den viste blandt andet, at foreningens private investorer de seneste tre år har investeret 533,6 mio. kroner i små virksomheders.
Antallet af exits er dog faldet fra 43 i 2017 til 11 sidste år – men samtidig er gevinsten af salgene steget.
“Det lader til, at mange af de mere end 500 selskaber i porteføljerne hos DanBAN’s medlemmer er i god gænge, og der varmes op til rigtig lovende exits på et senere tidspunkt. Jeg tror også, at det dalende antal exits er et tegn på, at kravene til salgsprisen ved exit er steget. Det tyder på, at forventningerne til gevinsten er helt i top – kun når man får en virkelig god pris slår man til,” siger Jesper Jarlbæk, formand for DanBAN, i en pressemeddelelse.
Engle investerer både tid og penge
Analysen viser, at antallet af business angels i netværket er støt stigende. I 2018 havde foreningen 164 medlemmer, som i gennemsnit har investeret i seks virksomheder.
Og englene investerer ikke bare penge men også tid i de unge virksomheder.
“Englene er vigtige særligt i virksomhedernes tidlige faser. De bidrager ikke bare med kapital, men også med strategisk erfaring og et bredt netværk af uvurderlige kontakter. I de kommende år tror jeg også, at vi vil se englene drive en god del af investeringerne bag den grønne omstilling, hvor Danmark i øvrigt også er forgangsland”, udtaler Jesper Jarlbæk.