Med en ny millionbevilling fortsætter den prominente, danske hardware-accelerator ‘Danish Tech Challenge’ frem til 2024.

Seks gange har 20 teknologitunge hardware-startups indtil videre været igennem acceleratoren ‘Danish Tech Challenge’, hvor vinderen løber afsted med en check på 500.000 kroner.

Læs også: Udkantsrouter vinder Danish Tech Challenge

Takket været en ny bevilling fra Industriens Fond på 14 mio. kroner over tre, kan DTU Science Park nu også tage nye hold ind frem til 2024.

“Der er gang i iværksætteriet i Danmark, men der er stadig for få, der bliver til vækstvirksomheder og skaber eksport. Danish Tech Challenge fokuserer på industrivirksomheder, der udvikler fysiske produkter, for vi har brug for dem til at skabe innovative forretningsmodeller og nye danske arbejdspladser,” siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond.

Overlevelsesrate i top

120 startups har været med i de første seks sæsoner af Danish Tech Challenge, og heraf
eksisterer 91 procent stadig i dag.

”Vejen til markedet er typisk længere for hardware-startups, så det er en fornem blåstempling af programmet med en overlevelsesrate på ni ud af ti. I løbet af programmet gør vi en dyd ud af at komme rundt i alle afkroge af forretningen, men vores fokus er især den kommercielle vinkel, så vi hjælper iværksætterne hurtigere og mere effektivt til markedet,” siger Gitte Skibstrup Nikolajsen, direktør i Futurebox, som DTU Science Parks inkubator- og acceleratorhus.

Sæson 7 er på trapperne

Rekrutteringen af nye startups til næste sæson af Danish Tech Challenge er i fuld gang, og igen i år ser ansøgningsfeltet lovende ud.

”På trods af, at det er en udfordrende tid – især for iværksættere – oplever vi faktisk, at kvaliteten af ansøgere i år er højere end nogensinde, så det bliver ikke en nem opgave for juryen at udvælge 20. Til gengæld kan vi i år tilbyde nogle af de startups, som ikke kommer med i programmet, at blive en del af vores inkubation i Futurebox, hvor de med hjælp fra vores forretningsudviklere og corporate partnere, kan forberede sig på at søge igen næste år,” siger Gitte Skibstrup Nikolajsen.

Deadline for ansøgning til Danish Tech Challenge 2020 er søndag den 10. maj. Den nye sæson starter op i slutningen af sommeren og kører over hele efteråret, inden vinderen af Industriens Fonds Iværksætterpris og 500.000 kr. kåres til et stort awardshow i januar.