You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Danmark får ny bank: Lunar Way får banklicens efter investering på 195 mio.

Stifter og CEO, Ken Villum Klausen (bagerst), og bankdirektør Peter Smith (forrest).

Lunar Way får, som den første danske fintech-virksomhed, licens fra Finanstilsynet til at drive bank, efter at have hentet 195 mio. kr. i ny investeringsrunde.

Lunar Way får, som den første danske fintech-virksomhed, licens fra Finanstilsynet til at drive bank, efter at have hentet 195 mio. kr. i ny investeringsrunde.

Det er kun en uge siden, at den danske bankapp Lunar Way kunne løfte sløret for en investering på 195 mio. kroner, hvilket betyder, at virksomheden – sammen med en investeringsrunde fra februar – har rejst næsten 300 mio. kroner i år.

Læs også: Lunar Way lander investering på 195 mio. kroner

Med den økonomiske polstring kan virksomheden nu afsløre, at den gennem tæt dialog med Finanstilsynet over det seneste år nu også har sikret sig en banklicens. Det gør både Lunar Way til Danmarks – og Nordens – nyeste bank, og til den første fintech-startup, der har kvalificeret sig til at få en banklicens herhjemme.

“Lunar Way har hele vejen igennem været en seriøs udfordrer til den traditionelle finansielle scene, og det kommer til at fortsætte. Men for at kunne udfordre måden at tænke bank på, i det omfang, vi ønsker, skal vi kunne operere under samme vilkår som klassiske banker. Banklicensen gør det muligt for os at træde ind på banen som en reel spiller. Og de resultater vi har skabt som tech-virksomhed er en rigtig god indikator på, hvad vi kan drive det til med en banklicens,” siger Ken Villum Klausen, stifter og adm. direktør i Lunar Way.

Hvor virksomheden indtil nu har været afhængig af partnerbanker for at tilbyde kunderne kontoer, lån og andre bankprodukter, ejer Lunar Way med banklicensen nu selv hele værdikæden. Med andre ord er banen for alvor kridtet op til at udfordre den etablerede branche.

Udfordrer på mere end tech

Lunar Way har siden starten i 2015 været en ren, digital bank, som har brugt sit tech-fundament til at udfordre bankerne med en mere moderne brugeroplevelse i bankappen.

Men startuppet har også vist en villighed til at udfordre den traditionelle sektor på bankprodukter – blandt andet ved at lancere kassekredit på abonnement og en konto med renter på op til 4 procent tidligere på året. Og med både yderst robust funding i ryggen og den nye banklicens, rykker Lunar Way nu op i en ny liga, hvor virksomheden for alvor kan begynde at innovere.

Læs også: Lunar Way lancerer kassekredit på abonnement

“Fundingen og banklicensen er den foreløbige kulmination på fire års hårdt arbejde, og resultatet af dedikation og en kraftpræstation fra hele Lunar Way-teamet. Man kan roligt sige, at det svarer til at starte i fjerde division og så arbejde sig op til finalen i Champions League,” siger Ken Villum Klausen.

Vokser massivt – også på bankfolk

Det er dog ikke kun på fundingsiden, at Lunar Way har haft et travlt år. Antallet af brugere er vokset fra 50.000 i februar til 100.000 i dag på tværs af Danmark, Norge og Sverige, og mere end 12.000 nye kommer i øjeblikket til hver måned.

Samtidig er antallet af medarbejdere er vokset til 100, som nu er fordelt på tværs af Danmark, Sverige og Norge, hvor virksomheden har åbnet kontorer i Aarhus, København, Stockholm og snart også Oslo.

Læs også: Lunar Way vil tilbyde reelt bankalternativ i Norden i samarbejde med andre fintechs

De nye medarbejder tæller en række profiler til bankdelen af virksomheden, særligt Peter Smith, der som led i udviklingen fra tech-virksomhed til fintech med banklicens gik fra en stilling som adm. direktør i Nordea Kredit til bankdirektør i Lunar Way i februar i år.

“Fremtiden tilhører dem, der kan tilbyde den bedste brugeroplevelse, og det er vores ambition at være den førende finansielle markedsplads, hvor brugeren har adgang til alle de økonomiske services, de har brug for gennem Lunar Way-appen. Vi har allerede taget de første skridt i Danmark og tilbyder lån gennem Basisbank, forsikring via Tryg, investeringer med Saxo Bank, og en lang række andre samarbejder, der alle kan styres gennem Lunar Way-appen. Med en banklicens kan vi hurtigere bygge vores egne finansielle produkter, og tilbyde vores svenske og norske brugere samme typer finansielle samarbejder inden længe,” siger bankdirektør Peter Smith.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY