Danmarks nye digitale bank KRON vil sikre, at den personlige rådgivning er i top, når de åbner de virtuelle døre i starten af december. Det betyder, at kunderne får “direkte adgang til deres rådgiver, som de kan holde møder med præcis, når det passer dem,” siger direktøren.

Det er Sparekassen Kronjylland der står bag, når Danmarks nye digitale bank KRON åbner forretningen den 1. december.

Trykket kommer til at være på det digitale, fortæller det erfarne pengeinstitut, der ellers længe slået sig op på deres lokale stemning, fysiske filialer og tilfredse kunder.

“Vi oplever stor opbakning til vores nuværende model, men både før corona-perioden og under har vi kunnet se et stigende antal danskere, hvor det fysiske betyder mindre. Til gengæld betyder convenience, hastighed og relation rigtigt meget. Det tilbud kan KRON levere.” fortæller Sparekassen Kronjyllands administrerende direktør Klaus Skjødt.

“For rigtig mange travle familier vil det her være et godt alternativ i en hverdag, der i forvejen er meget digital. Samtidig får de en direkte adgang til deres rådgiver, som de kan holde møder med præcis, når det passer dem. De kan også selv booke sig ind i kalenderen hos rådgiveren. Det giver en stor grad af fleksibilitet og frihed,” fortsætter han.

Mulighed for nye fintech-samarbejder

Klaus Skjødt ser med KRON en mulighed for at kunne tiltrække kunder fra områder, hvor Sparekassen Kronjylland ikke har en afdeling.

“Men det er ikke kun rettet mod de områder. Der kan også være nogle, som vælger os fra i dag, der bedre kan se sig i KRON. Dermed får vi nu indenfor koncernen flere strenge at spille på uden at gå på kompromis med kerneforretningen i Sparekassen Kronjylland,” fastholder direktøren, der også fortsat tror på en fremtid for de fysiske afdelinger.

Den nye digitale bank giver også Sparekassen Kronjylland mulighed for at teste nye koncepter, tanker og fintech-samarbejder, inden de eventuelt også bliver rullet ud i resten af sparekassen.

“Så det bliver både et stærkt kunderettet tilbud, der virker fra dag et, og et rum for nye ideer. Dermed har vi et sted, hvorfra vi naturligt kan udfordre plejer og den gængse måde at gøre tingene på,” siger Klaus Skjødt.

Leder for KRON bliver Jesper Lund Sørensen, der kommer med erfaring som afdelingsdirektør fra både Jyske Bank og Danske Bank. Første officielle åbningsdag i den digitale bank bliver 1. december.