Det nordiske iværksættermiljø har for alvor bidt sig fast som en vigtig del af fremtidens erhvervsliv, samfund og økonomi. Det nye danske medie TechSavvy Media vil være bindeleddet mellem startups og etablerede virksomheder og fortælle hele historien om det danske iværksættermiljø fra early birds til unicorns, succeser såvel som fiaskoer.

Når årets første forårsmåned ruller ind over landet, ruller også et helt nyt iværksættermedie ud over Danmark. Med fokus på iværksætteri fra bootstrapping til unicorns, fra stiftere til CEOs og fra kældre i Danmark til Silicon Valley vil TechSavvy Media være det nye bindeled mellem alle dele af det danske iværksættermiljø – og på sigt hele Norden.

“TechSavvy Medias formål er at bygge bro mellem startups og etablerede virksomheder. Vi vil fremme danske og nordiske startups og formidle, fortolke og analysere årsagerne til succeser og fiaskoer,” siger Jakob Lindmark Frier, Managing Director og fortsætter:

“Det er vigtigt for den fremtidige udvikling, at vi fortæller hele historien. Der ligger meget læring i rejsen fra enkeltmandsvirksomhed til fire år senere at sidde 20 mand og være rykket til Silicon Valley. Vi vil give folk et ærligt billede af udfordringerne ved at etablere og ikke mindst drive en virksomhed. Vi tør fortælle om virksomhederne, før de får deres første millioninvestering, og vi tør også fortælle om bagsiden af medaljen. Det, synes vi, mangler i det danske mediebillede.”

“Vi er der, hvor det sker”

TechSavvy Media er stiftet af Jakob Lindmark Frier og chefredaktør Simone Okkels. Teamet tæller derudover Philip Plisskin Helmbæk, Commercial Director og ni ansatte. Læserne vil kunne dykke ned i iværksættermiljøet gennem longreads og features med baggrundsviden, her vil være hurtige nyheder og mini-portrætter af de helt nye virksomheder, oversigt over events og rekruttering i startupmiljøet og guides fra eksperter i miljøet

“Vores styrke er vores indsigt i miljøet. Vi er der, hvor det sker, og bevæger os dagligt rundt mellem iværksætterne. Vi vil give et grundigt indblik i iværksættermiljøet gennem pålidelig, engageret og indsigtsfuld journalistik med plads til både de store og de små fortællinger,” siger Simone Okkels.

Københavnermedie med satellitredaktioner i hele landet

TechSavvy Media har hovedkontor i København og redaktion i Aarhus, men som noget af det første etableres en række lokale satellitredaktioner rundt om i Danmark med start hos Scion DTU i Lyngby og Spinderihallerne i Vejle.

“Vores lokale redaktioner skal styrke vores kendskab til miljøet også uden for København. Det vil skærpe vores tilstedeværelse og udbrede vores netværk, som er en stor del af det at være et startupmedie,” siger Simone Okkels og fortsætter:

”Det er vigtigt for os, at fortælle fra hele Danmark, men også bevæge os ud over landets grænser. Vores vision er ikke bare at være et samlingspunkt for Danmark, men for hele Norden og forhåbentlig på længere sigt for verdens mest interessante techhubs.”

TechSavvy Medias områder:

TechNews: TechNews er som navnet antyder de hurtige nyheder, overblikket over det nordiske startupmiljø og de små virksomhedsportrætter. TechNews holder dig opdateret dagligt.

TechReads: TechReads er vores featurestof, longreads, longform – kald det, hvad du vil. TechReads tager sig tid til at udbrede portrætterne, fortælle iværksætterrejsen både på skrift, visuelt og med lyd og lade eksperterne komme til orde. Vi dykker ned i miljøet, undrer os og graver lidt dybere.

TechCareer: TechCareer har fokus på rekruttering inden for startups og tech i Danmark, men her vil du også kunne finde jobs i resten af Norden og Europa. Læs mere om stillingerne og virksomhederne fra medarbejdernes synspunkter. Kommentér og del med dit netværk, så vi kan få endnu mere gang i iværksættergryderne.

TechHack: I TechHack kan du finde guides og how tos, som kan hjælpe dig videre som stifter, iværksætter eller entreprenør. Her giver andre startups, eksperter og organisationer deres bedste råd videre og deler viden på tværs af brancher og niveauer.