Danmarks første co-working laboratorie åbner for biotek-iværksættere

CPHlabs er blevet stiftet i 2020 og er et samarbejde mellem REBBLS og Symbion.

CPHlabs er Danmarks første co-working laboratorie for biotek-startups i Københavnsområdet. Det ny laboratorie vil skabe rammerne for, at nye biotek-startups kan teste deres idéer af i en fart.

CPHlabs er Danmarks første co-working laboratorie for biotek-startups i Københavnsområdet. Det ny laboratorie vil skabe rammerne for, at nye biotek-startups kan teste deres idéer af i en fart.

For nogle iværksættere er det ikke nok, at de har et bord til deres bærbare og en hurtigt internetforbindelse, når forretningen skal udvikles. Det gælder blandt andet indenfor biotek, hvor de unge startups også har behov for også at kunne gå i laboratoriet og udvikle.

Men et laboratorie er dyrt, og skal den næste generation af danske biotek-iværksættere skabes, har de brug for andgang til moderne infrastrktur til en overkommelig pris.

”Selvom Danmark er kendt for sine multinationale biotekvirksomheder som Novo Nordisk,
ALK, Lundbeck og LEO pharma, er startup økosystemet for Danmark stadig langt væk fra steder som Boston og byer i det nordlige Californien. Efter at have rejst og studeret disse økosystemer, var det tydeligt, at der manglende et fysisk rum for forskere til at komme i gang med deres idé og et fællesskab af ligesindede iværksættere, der alle skubber hinanden til at lykkes,” fortæller Keenan Pinto, der er bestyrelsesformand for Rebbls.

For at imødekomme det behov, har Rebbls sammen med Symbion netop slået dørene op til ‘CPHlabs’, som er Danmarks første co-working laboratorie målrettet biotek-iværksættere.

”Overregulering i life science har gjort det ufatteligt dyrt og besværligt at starte en biotek- virksomhed, blandt andet i form af dyre laboratoriefaciliteter og materialer. Med CPHlabs ønsker vi give bio-iværksættere en chance for at teste deres idéer hurtigt til en overkommelig pris. Vores håb er at skabe et stærkt og innovativt fællesskab og inspirere flere biotek-iværksættere til at springe ud,” siger Josephine Schrøder, Head of Laboratory and Community Manager for Symbion, som også er partner bag CPHlabs.

Mere hjælp til biotek-startups

Nye initiativer fra Novo Nordisk Fonden’s BioInnovation Institute, Innovationsfonden, DTU Skylab og Vækstfonden har forbedret startup-økosystemet betydeligt ved at tilbyde kapital, inkubation og ledelsescoaching.

Men biotek handler i følge CPHLabs først og fremmest om at præsentere et proof-of-concept, som kræver et stærkt team og et laboratorium. Og med CPHlabs bliver det nu muligt for startups at købe sig til laboratorie-adgangen til en overskuelig pris.

Og det har blandt andet været afgørende for startuppet Henlez, som er blandt de første virksomheder i co-working laboratoriet.

”Der findes intet sted som dette i Danmark. Når du er iværksætter med et lille budget og ikke har universitetet eller en stor virksomhed til at understøtte dig, så er der ingen steder at gå hen og lave sit proof-of-concept. Teamet bag CPHlabs-projektet forstod, hvad vi havde brug for, og fik det til at ske på kort tid. Vi følte os meget velkomne og kunne komme i gang med vores arbejde med det samme. Vi drager meget fordel af at være en del af et stærkt fælleskab med så mange virksomheder på samme stadie og gode faciliteter,” siger Rikke Nørregaard-Sarup, der er co-founder og COO i startuppet Henlez, som var de første beboere i CPHlabs.

Vil fordoble størrelsen over sommeren

Hos CPHlabs kan startups leje sig til en fast plads for 3495 kroner i måneden, mens der også er et program for helt tidligere startups, som kan få lov at starte gratis i laboratoriet.

På den måde vil det nye initiativ give muligheder for biotek-iværksættere i alle udviklingsfaser, så de kan komme over den første og tidligste barriere: At teste deres idé.

“Vi oplever et støt stigende antal biotek-iværksættere blandt de studerende på Det
Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet og samarbejdet med CPHLabs samt deres tilbud om dedikeret laboratorie adgang er en helt enestående støtte i deres udvikling,” vurderer Peter Løvschall, som er Innovationskonsulent på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Undertil videre er der plads til otte virksomheder af hver 2-4 personer i CPHlabs. Parterne bag planlægger dog at udvide til dobbelt størrelse over sommeren.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY