Danmarks største markedsplads til børnefamilier åbner landsdækkende butikskæde

Danmarks største markedsplads til børnefamilier åbner landsdækkende butikskæde

250.000 børnefamilier bruger hvert år app-markedspladsen Reshopper til at give deres børneting nyt liv. Nu udvider tech-virksomheden konceptet – blandt andet med egne fysiske butikker over hele landet.


Reshopper har gennem et årti vokset sig fra lille tech-startup til børnefamiliernes foretrukne markedsplads på mobilen. Nu tager de skridtet videre: Reshopper vil også have fysiske børnetøjsbutikker over hele landet, og det sker gennem et opkøb af Kids Group, som allerede opkøber billige restpartier som sælges i selskabets butikskæde Outletland.

Og visionen og ambitionerne er store, når to af Danmarks største spillere på outlet- og genbrugsmarkedet for børnefamilier smelter sammen, fortæller iværksætter og investor Casper Blom, der er ejer og direktør i Kids Group:

“Vi vil skabe en unik one-stop-butiksoplevelse med hjælp fra data og appen, der både gør det nemt at spare penge, minimere tøjspild og cirkulere varerne gang på gang,” siger Casper Blom, som med opkøbet indsættes som ny CEO for Reshopper.

“Samspillet mellem de fysiske butikker og den digitale markedsplads-app er med til at fremtidssikre, at vi kan levere det, brugerne efterspørger, uanset hvornår og hvor de befinder sig. Når den første Reshopper-butik åbner meget snart, vil vores teknologi understøtte den cirkulære tankegang, som betyder, at når man køber en vare i butikken, bliver den automatisk registreret med al info i appen, så man med et snuptag kan sætte varen til salg igen i appen, når man er færdig med at bruge den.”

I disse dage arbejdes der på højtryk på at omdanne Outletland-butikken i Kolding til den første Reshopper-butik nogensinde. Senere på året vil børnefamilier i Valby og i en anden by på Sjælland få deres egen lokale Reshopper-butik.

Udvider sortimentet med restpartier

Hidtil har Reshoppers succes været baseret på brugernes egne private genbrugssalg på
markedspladsen, hvor der lige nu er tre millioner aktive annoncer. Nu bliver Reshopper også selv forhandler ved at opkøbe varer fra restpartier, konkursboer, tidligere kollektioner og returvarer, for at kunne sælge dem videre i både app og butikker, hvor brugerne dermed kan se frem til et endnu større udvalg af børneting.

“I den perfekte verden vil der ikke være overproduktion og varer, som samler støv på et lager, men sådan er virkeligheden ikke, og i mellemtiden kan samfundet ikke bare lukke øjnene for de ting, der allerede er produceret. De seneste 10 år har Reshopper hjulpet børnefamilierne med at få deres tøj i cirkulation, så det kunne blive gensolgt anden, tredje og måske femte gang, og med det nye koncept vil vi også hjælpe tøjet i gang med det første salg og dermed kickstarte tøjets cirkulære rejse i vores univers,” forklarer Nicolai Danmark Johannesen, CCO og medstifter af Reshopper

Malaga såede frø til samarbejdet

Kimen til samarbejdet mellem Casper Blom og Reshopper blev lagt i 2019, hvor investor Jesper Buch havde inviteret founders fra nogle af de selskaber, han har investeret i, til en workaway camp i sit hus i Malaga. De to Reshopper-medstiftere Anders og Nicolai kendte på forhånd Casper, men det var først på denne tur, at der opstod en egentlig kemi i snakkene om forretningsmodeller og Reshoppers fremtid.

Kontakten blev derfor holdt, og efter Casper Blom i 2020 havde købt Danmarks største fysiske outlet for børnetøj, henvendte han sig i 2021 for at undersøge mulighederne for markedsføringssamarbejde med Reshopper. Undervejs tog dialogen dog en drejning, der ikke havde været på bordet tidligere.

“Vi kunne pludselig se en mulig synergi mellem vores to selskaber, hvor vi ville kunne skabe noget unikt gennem en sammenlægning. Hvad nu hvis man kunne motivere forbrugerne til først at redde disse varer fra restpartier og konkursboer fra at gå til spilde og bagefter give varerne nyt liv igen og igen ved at lade dem cirkulere på den digitale markedsplads efter brug? Det hele gav god mening,” fortæller Nicolai Danmark Johannesen.

Og bestyrelsesmedlem og investor Jesper Buch ser da også store muligheder i sammensmeltningen – ikke mindst i et internationalt perspektiv.

“Jeg synes, koblingen mellem Danmarks stærkeste online børnetøjsplatform og de fysiske outletbutikker er superspændende, og jeg tror på, at hvis vi skaber en succesfuld dansk model, kan vi rulle konceptet ud på andre markeder”

Store vækstambitioner skal komme børnefamilierne til gode

Efter sammenlægningen vil Reshopper have 15 fastansatte, 20 deltidsansatte og en forventet omsætning på godt 45 mio. kr. i indeværende regnskabsår. Men ambitionerne er langt større.

“Med over en kvart million aktive brugere og flere fysiske butikker i hele landet, er det ikke
usandsynligt, at vi kan nå en omsætning på 100 mio. kr. i løbet af de kommende år. Det vil give os endnu flere muskler til at udvikle forretningen og skabe endnu mere opmærksomhed på en model, der støtter op om børnefamiliernes ønske om mere fokus på bæredygtighed i hverdagen,” siger Casper Blom og fortsætter:

Prisen for opkøbet er ikke offentliggjort.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY