You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Dansk AI-startup rejser stor millioninvestering: Vil revolutionere logistikindustrien

Sentispecs stiftere Andreas Claudi, CEO, og Morten Herman Langkjær, CTO.
Danske Sentispec har rejst en tocifret millioninvestering fra People Ventures og Founderment. Nu skal virksomhedens AI-løsning til logistikindustrien skalere ud til flere dele af verden.

Den danske virksomhed Sentispec, der anvender videodata og computer vision til at hjælpe logistikvirksomheder med at automatisere lageroptælling og effektivisere logistikken hos kunder, har netop modtaget en investering på 25 millioner kroner. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Kapitalindsprøjtning kommer fra de to investeringsfonde Founderment og People Ventures og markerer en milepæl for Sentispec, der planlægger at servicere 10 procent af verdens transport inden for en kort årrække.

“Der er behov for nyere og smartere måder at tænke logistik på for at håndtere branchens stigende omkostninger og mangel på arbejdskraft, og det kommer Sentispec med. Deres innovative tilgang og eksekveringsevne er virkelig imponerende, og vi glæder os til at hjælpe dem med at bringe deres vision videre ud i verden,” siger Claus Zibrandtsen, Managing Partner i People Ventures.

Vil længere ud i verden

I dag er Sentispec til stede på seks markeder i Europa, og store logistikvirksomheder som DANX, AgriNorcold og Frode Laursen bruger i dag den danske løsning til at frigøre tid og plads.

Og med investeringen vil Sentispec åbne døren til nye markeder i blandt andet USA og Asien.

“Vores kunder er enormt fokuserede på både omkostningsniveau og især kvaliteten af deres services til deres kunder, og derfor giver vores løsninger en stor konkurrencefordel. Vi kan faktisk se, at en del af vores kunder bruger vores salgsmateriale direkte i deres egne salg for at skille sig ud fra mængden,” siger CEO hos Sentispec, Andreas Claudi.

FLERE FRA COMMUNITY