You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Dansk biotech udvider serie A-runde og rejser flere millioner

Michael Pehl, administrerende direktør for biotekvirksomheden Adcendo
Danske Adcendo har hentet mere kapital gennem bl.a. Pontifax Venture Capital, Novo Holdings og Ysios Capital. Nu skal de ekstra 230 millioner kroner bruges til at videreudvikle selskabet revolutionerende kræftbehandlingsmiddel.

Adcendo, et dansk biotekselskab, der udvikler banebrydende et banebrydende antistoflægemiddel-konjugater (ADC’er) til behandling af forskellige kræftformer, er i dag kommet et skridt videre på rejsen.

Virksomheden har efter en succesfuld serie A-finansieringen på cirka 380 millioner kroner (51 millioner EUR) i april 2021 nu forlænget runden og dermed rejst yderligere cirka 230 millioner kroner (31 millioner EUR) i kapital. Det meddeler i dag Adcendo i dag.

“Denne finansiering understreger den tillid, som vores investorer har til Adcendos evner og potentiale til at udvikle innovative ADC-kræftbehandlinger inden for kræftformer, hvor der er et stort medicinsk behov, der ikke er opfyldt,” fortæller Michael Pehl, administrerende direktør for Adcendo, der nu samlet set har rejst 610 millioner kroner gennem investeringsrunden.

ADC’er er en klasse af meget potente biofarmaceutiske lægemidler, der består af et målrettet antistof knyttet til et biologisk aktivt lægemiddel eller et cytotoksisk stof. ADC’er kombinerer de følsomme antistoffers målrettethed med den potente virkning fra de konjugerede cytotoksiske stoffer. Det skal gøre det muligt for præparatet af skelne mellem sundt væv og kræftvæv.

Nyt bestyrelsesmedlem

Finansieringen blev ledet af Pontifax Venture Capital, et førende venturekapitalfirma med fokus på sundhedssektoren, og de eksisterende investorer Novo Holdings og Ysios Capital. De nuværende investorer RA Capital Management, HealthCap og Gilde Healthcare deltog også. Som en del af investeringen bliver Ohad Hammer, partner hos Pontifax Venture Capital, en del af Adcendos bestyrelse.

Og den udvikling vækker begejstring.

“Vi er glade for at støtte Adcendos bestræbelser på at bringe nye behandlinger til kræftpatienter, da vi fortsætter vores fokus på at finde spændende transformative teknologier til behandling af indikationer med et stort, udækket medicinsk behov. Adcendos ADC-funktioner har et betydeligt potentiale, og jeg ser frem til at arbejde tæt sammen med teamet om at udvikle deres pipeline-aktiver og bringe innovative behandlinger til patienter med behov,” fortæller Ohad Hammer, partner hos Pontifax Venture Capital.

Med finansieringen igangsætter Adcendo et bredt klinisk udviklingsprogram for flere forskellige typer af ADC-behandling.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY