You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Dansk blockchain-startup rejser millioninvestering til at gøre banker “overflødige”

De tre stiftere af ZTLment, Mads Stolberg-Mathieu, Harry Kearney og Jason Spasovski.

Fintech startup vil erstatte forældede betalingsprocesser i Europa – har samlet hentet 18 mio. kr. til at hjælpe produktfolk med at sætte komplekse betalingsflows op

Fintech startup vil erstatte forældede betalingsprocesser i Europa – har samlet hentet 18 mio. kr. til at hjælpe produktfolk med at sætte komplekse betalingsflows op

Det danske fintech startup, ZTLment, markerede sig tidligt på deres rejse i Europa som de første, der har fået godkendt et betalingsinstitut bygget på blockchainteknologi.

Virksomheden automatiserer til pengetransaktioner, forbedrer af betalingstransparens og overholdelse af lovgivning omkring at håndtere penge vh.a blockchainteknologi.

Nu har virksomheden rejst ca. 18 mio. kroner. Målet med kapitalen er i sidste ende at eliminere behovet for forældede bankinfrastrukturer én gang for alle og gøre det nemt at foretage transparente og effektive betalinger mellem virksomheder og forbrugere.

“Vi ser en overgang, hvor betalingsoperationer bliver så vigtige for platformens brugeroplevelse, at de bliver udskilt fra finansfunktionen og overdraget til produktteamet,” forklarer Mads Stolberg-Mathieu, CEO og medstifter af ZTLment.

“Det er den overgang vi gerne vil understøtte, så det ikke bliver nødvendigt at hyre dyre betalingsspecialister og bruge lang tid med advokater,” tilføjer han.

Rejser stor investering

En af investorerne, der er gået med på rejsen, er den danske venturefond, PSV Tech.

Hos PreSeed Ventures tror man på en fremtid, hvor ZTLments teknologi ikke kun gavner digitale platforme, men også transformer traditionelle handelsfinansieringsprocesser inden for globale forsyningskæder:

“Muligheden for at låse penge op mellem flere parter baseret på datahændelser vil hjælpe med at skabe tillid, transparens og arbejdsgangseffektivitet i tonsvis af transaktioner. Det giver et nyt fundament for at lade AI-agenter beslutte, hvornår midler skal frigives, samtidig med at der sættes grænser for beløbene,” udtaler Richard Breiter.

Med kapitaltilførslen er det danske startup klar til at tage kampen op med bankerne.

“Vi forsøger ikke at gøre interbanktransaktioner en smule bedre. Vi forsøger at gøre dem overflødige. I stedet flytter penge sig programmatisk og peer-to-peer mellem wallets ejet af virksomheder, mennesker og de platforme, de bruger,” siger Stolberg-Mathieu.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY