BAFTA, INSIDE, Playdead, Playdead INSIDE

Dansk computerspil nomineret til syv BAFTA

@simone

Ved uddelingen af en af Europas største kulturpriser er det danske computerspil INSIDE nomineret i hele syv kategorier. 

Når der i aften er BAFTA-awards i London er det danske computerspil INSIDE at finde i hele syv kategorier, heriblandt hovedprisen Best Game.

BAFTA er en af de største kulturpriser i Europa og uddeler årligt priser inden for film, tv, animation og spil, hvor altså INSIDE er nomineret i British Acedemy Video Games Awards.

“Det er imponerende, at et dansk spil deltager i kampen om årets BAFTA i samme kategori som gigantiske, internationale produktioner”, siger Vicedirektør Claus Ladegaard fra Det Danske Filminstitut i en pressemeddelelse og fortsætter:

”INSIDE er et mesterværk, og nomineringen vidner om høj kunstnerisk kvalitet i den danske spilbranche. Spillet er med til at sætte dansk kultur og fortælletradition på verdenskortet, med et spil der i både stil og tone adskiller sig markant fra årets andre store spiltitler.”

Ikke første gang til BAFTA for udviklerne

INSIDE er andet spil fra det danske spilstudie Playdead, som i 2010 udviklede det sort/hvide spil LIMBO, der også var nomineret til fem priser ved BAFTA.

“Vi har arbejdet i seks år på det her spil, derfor betyder al denne anerkendelse rigtig meget,” sigerer Playdeads grundlægger og instruktør Arnt Jensen om årets rekordnominering til INSIDE.

Men allerede i december 2016 tog Playdead prisen for Best Art Direction og Best Independent Game ved The Game Awards i Los Angeles, og i slutningen af februar vandt INSIDE tre priser ved D.I.C.E Awards i Las Vegas. Spillet er også blevet anerkendt med Best Audio og Best Visual Art ved Game Developers Choice Awards 2016 i San Francisco og med fire priser ved SXSW i Texas i marts.

CareWare-Next, Sarita

Oppe mod kendte titler som Overwatch og Uncharted

Ud over hovedprisen er INSIDE nomineret i kategorierne Artistic Achievement, Audio Achievement, Best Game Design, Music og Narrative og Original Property.

I kategorien Best Game er INSIDE oppe mod titler som Firewatch, Overwatch, Stardew Valley, Titanfall 2 og Uncharted 4. Du kan følge ceremonien live fra 17.30 dansk tid på Twitch.

Playdead er grundlagt i 2006 af Arndt Jensen. I dag har virksomheden 25 medarbejdere, som er i gang med næste projekt.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY