You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Dansk Erhverv: Alt salg smelter sammen – kunderne vil det hele

@Redaktionen
Det giver ikke længere mening at skelne mellem analoge og digitale kanaler. I stedet skal vi forberede os på en virkelighed, hvor alt salg smelter sammen og hvor kunderne vil mødes, hvor de er.

Artiklen er en del af magasinet ‘Tech & Retail’, som er udarbejdet med bidrag og tal fra Dansk Erhverv. Læs det i fuld længde her.


Danskernes liv har et fast omdrejningspunkt: mobilen. Uanset om vi skal have fat i kommunen, købe ind, tjekke børnenes lektier, finde en ny kæreste, se en film eller låne penge. Det meste klares med vores uundværlige følgesvend eller ”mobillos”, som Polle fra Snave sagde i Sonofons for længst hedengangen tv-reklame fra 2001.

I dag – tyve år senere – er de hårde facts fra Danmarks Statistik for 2021, at i 96 ud af 100 danske familier er der mindst en mobiltelefon, mens der i ”kun” 91 ud af 100 familier er en PC. Alle danskere (99 procent) har været online mindst en gang i de se- neste 3 måneder. Endelig er Danmark nr. 1 i EU, når man tæller offentlig digitalise- ring, brug af nettet, it-kompetencer med mere sammen.

Så danskerne har omfavnet digitaliseringen med deres vigtigste værktøj – ”Mobillos”.

I e-handlen har udviklingen taget fart – ikke mindst under Covid-19 nedlukningerne – så vi i Dansk Erhverv Digital Handel nu kan fremskrive udviklingen. Ved udgangen af 2022 bliver mobilen den mest brugte enhed i hele forløbet fra søgning over køb til betaling.

Danskerne tager hurtigt nye teknologiske og digitale muligheder til sig, og det gælder ikke kun e-handlen, men også iden fysiske handel. Ifølge Nationalbanken udgør kortbetalinger og mobilbetalinger i den fysiske handel tæt på 9 ud af 10 betalinger ved kassen.

Ud med ’e’ – der er kun handel

I Dansk Erhverv Digital Handel mener vi, at vi nu roligt kan pille e’et ud af e-handel. For det drejer sig kun om handel. I stort set alle virksomheder i dag udgøres kundekontakten af både digitale og analoge touchpoints, og for kunden handler det aldrig om, hvorvidt kontakten er digital eller ej.

Lidt forsimplet vil kunderne have det rigtige produkt, på det rigtige tidspunkt til den rigtige pris. Det handler om at møde kunderne dèr, hvor de er og udnytte defordele, som de forskellige kontaktformer har, så både apps, email, trykte tilbudsaviser, sociale medier og outdoor display tæller med. For kunderne vil det hele.

Som med al udvikling er der ofte træghed i forståelsen og brugen af den nye teknologi, fordi mange – butikker, kunder, politikere, myndigheder – lige skal spore sig ind på, hvad ny teknologi og ditto adfærd vil betyde.

Jeg ser frem til, at Tech og Retail tager en plads i mediebilledet, hvorfra samspillet mellem teknologi og købmandskab er i fokus.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY