Dansk fintech-startup rejser millioner i investeringsrunde: Adgangen til finansielle ydelser skal demokratiseres

Mads Andreas Olesen, stifter og adm. direktør i MXNEY.io.
Den danske fintech-virksomhed MXNEY.io har netop lukket en stor seed-runde. Den nytilførte kapital skal bruges til fortsætte væksten, udvide produktudbuddet og skalere organisationen i Europa.

I slutningen af 2020 lukkede fintech-virksomheden MXNEY.io en historisk stor preseed-runde på 21 mio. kroner. Og nu har virksomheden hentet yderligere 32 mio. kr. i en stor seed-runde anført af bl.a. People Ventures-

Læs også: Dansk fintech-komet i charmeoffensiv for nordiske iværksættere

Kapitalen skal hjælpe med at skalere forretningen og understøtte ambitionen om at gøre finansielle ydelser tilgængelige for langt flere mindre virksomheder, der i dag kæmper med at opnå finansiering hos bankerne.

“Vores forretningsmodel har brug for likviditet, så med denne seed-runde, der udbetales i trancher, rykker vi tættere på vores ambition om at demokratisere adgangen til finansielle ydelser for virksomheder og virksomhedsejere, der har svære vilkår i banken”, siger Mads Andreas Olesen, stifter og adm. direktør i MXNEY.io.

Læs også: Fintech: En betaling er bare en betaling. Kunsten er at gøre den til en service

Vækst hver måned

MXNEY.io er i dag aktive i Danmark, Norge, Sverige og Holland. Derudover vokser virksomhedens kundebase og forretning med 10-20 procent hver måned. Og i første kvartal af 2023 forventer MXNEY.io desuden at åbne i Storbritannien.

“Vi har oplevet en stor kundetilvækst måned for måned, hvor der naturligt har været pauser undervejs, hvor vi har skulle sikre et tilstrækkeligt kapitalberedskab for at kunne følge med efterspørgslen på vores værditilbud. Dette har dog ikke ændret på, at vi konstant har haft en nysgerrig og undersøgende tilgang til forskellige produkter og forskellige vækstinitiativer. Der er også initiativer, der ikke har virket, men tilgangen betyder, at vi i dag står med en finpudset model,” siger Mads Andreas Olesen.

MXNEY.io finansierede indlednings ecommerce-virksomheder uden at tage en ejerandel. Startuppet analyserer virksomhedens digitale performance og hjælper med udgangspunkt i tallene at optimere forretningen. Men fremover skal fintech-virksomheden også tilbyde finansielle tjenester, som man forbinder med konventionelle banker.

“Vi er mest kendt og har markeret os på vores vækstfinansiering, men det er ét produkt ud af en håndfuld andre. Hos MXNEY får e-commerce-forretninger nu adgang til et helt finansielt hjem, hvor man eksempelvis kan oprette en erhvervskonto med tilhørende fysiske og virtuelle Mastercards, betale regninger og også opnå vækstfinansiering. Nyeste skud på stammen er, at kunderne nu også kan håndtere betalinger på webshop’s med MXNEY Pay,” siger Mads Andreas Olesen og fortsætter:

“Vi er selvfølgelig opmærksomme på udviklingen i makroøkonomien og den udmatning, som vi vil se hos forbrugere. Men det betyder samtidig, at mange e-commerce-forretninger kommer til at have brug for en kapitalpartner. Der har vi en exceptionel fordel i, at vi favner en bred vifte af produkter, som ikke implicerer en kreditrisiko. Og derudover sikrer vores live-data som vi tracker på tværs af kundernes kilder, at vi har en helt anden strategisk fordel end eksempelvis bankerne.”

Investeringen vækker begejstring

Selvom man i Peoples Ventures er bevidste om markedsudviklingen, er man sikre på, at MXNEY.io bliver en fornuftig investering.

“Virksomheder inden for tech og især fintech har været i rigtig høj kurs de seneste år og er det stadig. Derfor ser vi også mange nye tech- og fintech-virksomheder, så det handler om at kunne navigere godt i markedet. Når vi ser en virksomhed som MXNEY, der allerede tidligt i processen har skabt en sund økonomisk forretning og samtidig har et stort skaleringspotentiale, er de selvfølgelig interessante for os, “siger Claus Zibrandtsen, managing partner i People Ventures.

People Ventures tilslutter sig med seed-runden investorgruppen, der i forvejen tæller PreSeed Ventures, Casper Blom og Vækstfonden.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY