You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Dansk healthtech-app indgår nyt samarbejde med Coop

@Erik

Coop og sundhedsteknologivirksomheden Liva Healthcare er gået sammen om at udvikle teknologiske løsninger, som skal fremme de sunde indkøbsvalg hos de mennesker med overvægt, der eller ikke er modtagelige for konventionelle sundhedskampagner.


Det skal være lettere at træffe de sunde valg, når man står i supermarkedet og køber ind til aftensmaden. Derfor har Regeringen afsat en milliard kroner til pilotprojekter i regionale fyrtårne – heriblandt Region Hovedstaden under navnet Erhvervsfyrtårn Life Science – Sund vægt.

Et af pilotprojekterne fokuserer på at inspirere personer i risikogruppen for svær overvægt til at anlægge sundere madvaner. En opgave som detailvirksomheden Coop og sundhedsteknologivirksomheden Liva Healthcare er gået sammen om at løse.

”Vi vil gerne undersøge, hvordan vi i vores butikker kan hjælpe folk med at træffe sunde valg, og derfor er vi på trapperne med en ny digital løsning, der kan hjælpe vores kunder i retning af sundere alternativer,” forklarer Morten Viktor, Direktør for Digital & Online hos Coop.

Liva Healthcare står bag sundhedsappen ’Liva’, hvor brugere får kan udarbejdet brugeren  realistisk livsstilsplaner i samarbejde med en personlige diætist.

”Vi har skabt et stærkt fundament med Liva-app’en, som vi nu i samarbejde med Coop bygger videre på. Vi vil blandt andet gerne undersøge, hvad der sker, hvis brugerne gennem app’en får tilbudt rabat på sunde varer i Coops butikker. Vil det motivere dem til at leve sundere?” Fortæller Kristoffer From, medstifter af og CPO i Liva Healthcare.

Sundere. Sammen.

En af Liva-app’ens centrale koncepter er, at brugerne kan dele erfaringer,  tips og tricks såvel som op- og nedture med hinanden. Og den funktion skal i samarbejde med Coop udvides til familielivet.

”Derfor er formålet med den nye løsning blandt andet at skabe en ny feature, der i højere grad får hele familien i spil, så man er sammen om en sundere hverdag og på den måde støtter hinanden,” siger Kristoffer From.

Derfor er det også essentielt for Coop, at tiltaget aldrig skal opleves som en form for tvang.

”Det er vigtigt for os, at skabe en løsning man som forbruger selv vælger til, og ikke føler sig tvunget til at bruge. Og netop derfor er jeg også begejstret for samarbejdet med Liva Healthcare, der har mange års erfaring med digital adfærdsændring,” siger Morten Viktor, Direktør for Digital & Online hos Coop.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY