You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Dansk healthtech på vej mod børsen

Teamet bag healthtech-virksomheden Monsenso, som nu er på vej mod vækstbørsen First North i København.
@Redaktionen

Med sin mobile healthtech-platform har Monsenso nået en millionomsætning på tværs af 9 lande. Nu er virksomheden på vej mod børsen – og de første millioner er allerede forhåndstegnet.

Med sin mobile healthtech-platform har Monsenso nået en millionomsætning på tværs af 9 lande. Nu er virksomheden på vej mod børsen – og de første millioner er allerede forhåndstegnet.

Det startede egentlig som et europæisk forskningsprojekt, hvor man i fællesskab ville udvikle en platform til at behandle bipolare patienter. Men siden 2015 er forskningsprojektet også blevet til en kommerciel, dansk virksomhed ved navn Monsenso, som i dag dækker en række psykiske lidelse på tværs af 9 lande på tre kontinenter.

“Vi har videreudviklet platformen til at dække en række lidelsesområder – herunder depression, bipolar, skizofreni, angst, og misbrugsbehandling, og vi har både regioner, kommuner og private sundhedsaktører ombord på løsningen,” siger Thomas Lethenborg, CEO i Monsenso.

Læs også: Livet efter en børsnotering

Med en millionomsætning og et lille overskud er virksomheden nu for alvor klar til at skalere løsningen. Og det skal ske med en børsnotering til mellem 16-20 millioner på First North i København, hvor af de første 4 millioner allerede er på plads.

En platform der overvåger fra distancen

Monsenso har udviklet en SaaS-løsning, der går forrest, når det gælder distancebehandling af psykiske lidelse. Den forbinder nemlig kunderne – regioner, kommuner, forskningsinstitutioner og pharmaceutiske virksomheder – med patienterne.

“Den inkluderer en app til patienter, som hjælper med selvmonitorering – både vha. patientrapporterede oplysninger og via sensordata fra telefon og wearables. Den anden del af appen er selvhjælp – påmindelser om at tage medicin, komme til konsultationer, gode råd om sygdomsforløb osv.,” siger Thomas Lethenborg.

Oplysningerne deles med klinikerne, som på den måde hele tiden kan monitorere patienternes psykiske tilstand og symptomer. Og det markerer i følge CEO’en det næste store skridt i behandlingen af den slags lidelser.

“Det muliggør jo distancebehandling, der gør det muligt at give patienterne den rigtige behandling på det rigtige tidspunkt,” siger han.

Vil skabe en succes fra Danmark

Med en stærk forankring i forskningen har Monsenso allerede formået at bryde igennem hos en lang række aktører indenfor sundhed.

Thomas Lethenborg - Monsenso CEO (Large)
Thomas Lethenborg CEO i Monsenso

“Vi er ude i 9 lande på 9 sprog, men vi har jo et meget større potentiale. Vi omsatte for 8,7 mio sidste år, og vi vil gerne nå 75 mio i 2024. Så det pengene fra kapitalrejsningen skal bruges til, er investeringen i salg og marketing samt implementering,” siger Thomas Lethenborg.

 

Virksomheden forventer at rejse mellem 16 og 20 millioner kroner til vækst gennem børsnoteringen, og beslutningen om at rejse pengene i Danmark er ikke tilfældig.

“Vi vil gerne have mange investorer med, og vi vil gerne gøre det fra vores hjemmemarked i Danmark, for vi vil gerne skabe en dansk succeshistorie, som gør sig godt internationalt,” siger han.

Fortegnet gennem Keystones

Den københavnske vækstbørs godkendte tegningen tidligere på ugen, og den begynder allerede at blive effektueret imorgen, forklarer John Norden, der er Certified Advisor for børsnoteringen.

“Der skal tegnes mellem 16 og 20 mil. kroner i alt, og af dem er 4,15 millioner kroner forhåndtegnet af 40 investorer.,” siger John Norden.

Som noget nyt kommer en stor del af salgsindsatsen til at foregå gennem online investormøder, som er et nyt format for børsnoteringer. Og fremgangsmåde regner han med skal i spil til endnu en børsnoteringen inden sommerferien – uden dog at ville løfte sløret for, hvilken virksomhed, der næste gang er på vej på børsen.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY