You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Dansk Industri: Iværksætterne spiller afgørende rolle i den grønne omstilling

Fra venstre: Rikke Hougaard Zeberg, Direktør i DI Digital, Anne Højer Simonsen, Vicedirektør i DI og Sine Linderstrøm, Teamleder i DI SMV og Iværksætteri.
@Redaktionen
For at nå Danmarks mål om at blive klimaneutralt i 2050 har vi brug for, at de mange politiske målsætninger bliver omsat til handling. Alle virksomheder skal med ombord og bidrage, ellers når vi det ikke.

Skrevet af Rikke Hougaard Zeberg, Direktør i DI Digital, Anne Højer Simonsen, Vicedirektør i DI og Sine Linderstrøm, Teamleder i DI SMV og Iværksætteri.


Erfaringen og tyngden fra ældre, større virksomheder er vigtig for den grønne omstilling, men lige så vigtige er de nye innovative, bæredygtige løsninger, som iværksætter-virksomheder kan levere. De store virksomheder er i vid udstrækning selv i stand til at sætte mål og agere i en ambitiøs retning, men politikere og organisationer skal gøre en særlig indsats for at få SMV’erne med. For det er især blandt iværksætterne, at der bliver igangsat nye idéer og banebrydende teknologiske løsninger.

Men for at det kan lykkes, skal der fokus på tre ting. For det første kan den offentlige sektor i høj grad gå forrest og gøre en stor forskel, hvis de opprioriterer grønne indkøb. Det betyder også, at der skal sættes et CO2-reduktionsmål for offentlige indkøb, så efterspørgslen på grønne innovative løsninger stiger. Markedet skal simpelthen i højere grad understøtte grønt iværksætteri.

For det andet er der brug for større tålmodighed og risikovillighed hos både det offentlige og private, når det gælder finansiering og skalering af green tech-løsninger. Mange mindre virksomheder har fysiske produkter, der kræver dyrt udstyr at teste, lange udviklingsforløb og svære produktionsprocesser. Det skal vi kunne rumme.

Sidste forudsætning for at skabe mange flere nyskabende teknologiske grønne løsninger blandt iværksættere er, at forskningen på universiteterne i højere grad omsættes til virkelige løsninger. Mulighederne for at modne og udvikle de spin-outs, der skal løse de problemer, vi står overfor, bør forbedres. Og derfor skal det gøres nemmere for iværksættere at overføre rettigheder fra universiteterne til private virksomheder. Det bliver i dag oplevet som meget ressourcekrævende.

Det er, hvad DI hver dag sammen med dansk erhvervsliv kæmper for. For vi kommer ikke i mål uden teknologiens og iværksætternes hjælp.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY