Influencermarkedspladsen Sheer har rejst en mindre millionindsprøjtning fra blandt andre en række DanBAN-engelinvestorer. Nu gør vækstvirksomheden klar til at skalere forretningen og indtage resten af Europa.

Influencerverdenen mangler mere professionalisme, ordnede forhold og bedre fordeling.

Det mener det danske startup Sheer, der netop har hentet en investering på 1,65 millioner kroner fra en række DanBAN-engelinvestorer samt foreningens egen Co-Investment Fond.

Sheer er en influencermarkedsplads designet til at hjælpe influenter og creators med at tage magten tilbage over egen data, forretning og medie. Virksomheden har udviklet et komplet system til håndtering af influencer-marketing rettet mod både brands, bureauer, agenter og influenter.

“Det startede med en generel frustration over manglende professionalisme og muligheder i branchen. En analyse af værdikæden viste ligeledes nogle voldsomt skæve fordelinger af, hvem der faktisk tjente pengene vs. dem, der egentlig skabte værdien. Vi mente, der var plads til en udfordrer. Med en god blanding af brancheviden, netværk, udfordrermentalitet og tekniske færdigheder har vi fået skabt et rigtig stærkt fundament for et dansk væksteventyr,” lyder det fra folkene bag startuppet.

Vil skalere til Europa

Med den nye investering gør startuppet klar til at konsolidere forretningen og skalere virksomheden.

“Selvom det er kort tid siden vi landede investeringen på 1.65 mio kr, kan vi allerede nu mærke at, vi har fået en gruppe enormt kompetente investorer ombord, som vi hyppigt kan bruge som sparringspartnere. Det er en stor fornøjelse. Sheer skal i næste fase konsolidere os som en reel spiller på det danske marked. Vi skal bevise at vores forretningsmodel er holdbar og at konceptet fungerer. Herfra handler det om at tage markedsandele og skalere videre i skandinavien og resten af europa,” fortæller stifterne af Sheer.

Influencersystemet er gratis for alle at bruge. Startuppet tjener således kun en andel ved en eventuelt handel via løsningen.