You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Dansk islæt når ti startups begynder i IKEAs nye accelerator

@rasmus

Ti startups tager snart ophold i Sverige. Her får de sparring, en stor pose penge og mulighed for at videreudvikle deres virksomheder og produkter. Danske Anyware Solutions er iblandt.

IKEA er kendt for at være parforholdets sande test, legendariske kødboller og sjove produktnavne. Nu tilføjer møbelgiganten et startup program til mixet.

Älmhult er for nogen kendt som stedet, hvor IKEA-grundlæggeren Ingvar Kamprad i sine unge år solgte alt fra juledekorationer til fisk. Andre husker på at der var her den svenske kæmpekæde åbnede sit første varehus. Men for ti udvalgte startups bliver det stedet, de kalder hjem i slutningen af 2017.

Accelerator på svensk

Fra og med den 18. september flytter de til Älmhult, hvor de svenske møbelmagere har deres produktudviklingsafdeling. Her får de adgang til prototype-maskiner, test faciliteter og en mentor fra den øvre del af IKEAs egne hylder. Derudover får de et skræddersyet mentorforløb og rådgivning fra mere end 75 mentorer fra Rainmakings globale netværk. Alex Farcet, partner i Rainmaking og ansvarlig for samarbejdet med IKEA, udtalte følgende til Berlingske:

”IKEA er historien om en fantastisk iværksættersucces, og det er imponerende, at stif- teren stadig er i virksomheden. Men IKEA er i dag en sjælden gæst på iværksætterscenerne rundt om i verden. Koncernen er meget åben om, at de har brug for at åbne for en ny tids iværksættere og banebrydende innovation”.

Udover sparring og ophold i det svenske, så bliver de hver især tildelt et legat på 150.000 kr., der går til produktudvikling. Det får de uden at skulle afkald på ejerandele, i hverken opfindelser eller virksomheden, til IKEA.

Anyware Solutions accelerer

Danske Anyware Solutions, som tidligere har vundet TechBubbles, er et af de ti startups, der flytter til Sverige for en kort bemærkning. En glad og spændt co-Founder og partner i firmaet, Jan Christiansen, havde følgende kommentar til udvælgelsen:

”Det vi har fået at vide omkring udvælgelsesprocessen, er at IKEAs fokus på at gøre en forskel for mennesker og familier, er i tråd med vores værdier. Vi arbejder for at skabe tryghed og bekvemmelighed for almindelige mennesker med vores smarthome-løsninger. Om vi ender med at komme på hylderne ved IKEA ved jeg ikke, men vi glæder os til muligheden for at arbejde sammen med deres R&D afdeling. Og gøre vores produkt endnu skarpere”

Fra 1200 ansøgere til 10 startups

1200 ansøgninger, fra mere end 86 lande, blev som bekendt til 10 udvalgte startups. Tony Sandelius, New Business og Innovation manager ved IKEA Sverige, forklarer, i en pressemeddelse, hvilke kriterier de ti startups har mødt:

“The foundation for the selection process has been to find the startups that we believe could help us solve the challenges around being truly affordable for the many people, reaching and interacting with the many, and enabling a positive impact on the planet, people and society”.

Interesserede startups bør spidse ører her, IKEA regner med at køre forløbet to gange årligt. En gang i det svenske og så et andet sted i verdenen.

De ti udvalgte startups er:

Firma Nationalitet Core business
Anyware Solutions Danmark Smart home til en overkommelig pris
Bare Conductive Storbritannien Udvikler sensorer der forbinder alle overflader i hjemmet
Flying Spark Israel Ny proteinkilde fra frugtfluer i pulverform
Goodbag Østrig Verdens første intelligente indkøbstaske
How Do I? Storbritannien En app, der lærer folk med indlæringsvanskeligheder, vigtige livsegenskaber
Hubstairs Frankrig En indretningsarkitekt hjælper med at indrette dit hjem baseret på et sæt af udvalgte møbler
Matter Solutions Portugal Genbruger affald fra landbrugsindustrien
Mimbly Sverige Genbruger vand fra vaskemaskinen
Niwa Spanien Benytter software og data til at hjælpe amatørgartnere i hjemmet
Nüwiel Tyskland Udvikler af e-cykler

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY